NetflixTophistorie

Netflix går til angreb mod gratister

Netflix tester et system, der beder gratister om at oprette egne konti. Systemet er lokationsbaseret og indført på smart-tv-platformen.

Det kan snart være slut med at dele Netflix-konto med venner og famile. Streamingtjenesten tester i øjeblikket et system, der kan lokalisere gratister og beder dem om at oprette egne konti. Sammen med beskeden får personerne en mulighed for at få Netflix gratis i 30 dage. Mod at de opretter sig, forstås. Det fortæller tjenesten The Streamable.

Brugernes deling af kodeord er et stort problem for Netflix. Ifølge undersøgelser er det op mod 54 procent af abonnenterne, der deler deres Netflix-konto med personer uden for hjemmet. Netflix har hidtil set gennem fingre med problemet og blot begrænset antallet af enheder, der streame på samme tid. Men den tid er åbenbart ovre.

Netflix har over for engelske BBC bekræftet, at systemet er sat i værk. En talsmand fortalte BBC: “Denne test er designet til at hjælpe med at sikre, at personer, der bruger Netflix-konti, er autoriserede til at gøre det”.

Gratisterne bliver ikke decideret udelukket fra at komme ind på tjenesten. Men det kræver, at kodeordet verificeres af kontoejeren. Enten via email eller sms-besked.

Netflix
Således ser advarslen ud (billede: The Streamable).

Indtil videre er den nye kampagne angiveligt kun rullet ud på smart-tv, men der er ingen tvivl om, at den kommer bredere ud, hvis den bliver en succes. Det åbner dog for nye problemer for Netflix; for hvor tv-skærme normalt befinder sig samme sted hele tiden, så er lokationsbaserede begrænsninger ikke så effektive på mobiltelefoner og tablets, der konstant er i bevægelse. I hvert fald ikke uden at generere brugeren unødigt.

Hos Telia kan du få mobilabonnement med Netflix

Netflix fik 37 millioner nye abonnenter i 2020 og har nu mere end 200 millioner abonnenter på verdensplan.

Det er i øvrigt ikke direkte ulovligt at dele sit abonnement med andre. Men det overtræder de brugerbetingelser, du accepterede da du oprettede konto hos Netflix. Tjenesten er derfor i sin fulde ret til at lukke ned for konti der misbruges.

Deler du dit abonnement? Giv os din stemme nedenfor …

[socialpoll id=”2732955″]

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.