fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Nissan Ariya er japanernes Tesla-konkurrent

Nissan har på Tokyo Motor Show vist endnu en udgave af sin første rene elbil siden Leaf – Nissan Ariya. Den skal sandsynligvis konkurrere mod Tesla Model Y.

Nissan har benyttet Tokyo Motor Show til at præsentere en ny udgave af sin kommende elektriske crossover, der er baseret på IMx-konceptet. Nissan siger, at den viste model stadig er et koncept, men tættere på produktionsmodellen. 

Dagens præsentation var meget fokuseret på designet fremfor specifikationerne, men rygterne siger, at Nissan Ariya vil få en prislap i mellemklassen og en rækkevidde på 480 kilometer. Det er Nissans første elektriske bil siden den populære Nissan Leaf – hvis man ser bort fra varebilen E-NV200.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nissan kunne dog fortælle, at bilen vil få to motorer og at den vil være kompatibel med Nissan Energy-konceptet, der lader overskudsstrøm fra bilen gå tilbage til elnettet.

Indvendig ser Nissan ud til at have ladet sig inspirere af Teslas minimalistiske design, for Ariya har markant færre fysiske knapper end nogen anden Nissan. De eneste fysiske knapper er start-knappen og en drejeknap til at betjene indholdet på bilens 12,3-tommer store display. Alt kan betjenes via touch. Dog er der knapper på rattet.

Nissan Ariya

Apropos Tesla, så spekuleres der i, at Ariya skal konkurrere direkte mod Teslas Model Y, der forventes at komme på markedet et halvt års tid inden Ariya, der er planlagt til 2021. Rygterne siger, at de to biler vil have nogenlunde samme bestykning af batteri og motorkraft.

Nissan planlægger af opdatere softwaren i Ariya via over-the-air-opdateringer; det gælder både navigationssystemet, brugerfladen og køreprofiler. Bilen vil også være udrustet med Nissans ProPilot 2.0 driver assist software. Den seneste udgave muliggør ”håndfri kørsel i en given vejbane”.

Det vides ikke med sikkerhed, om Nissan Ariya kommer til Danmark, men i betragtning af, at både Leaf og E-NV200 kan købes herhjemme er det yderst sandsynligt at vi også får denne model på menuen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button