Fremtidens HjemTophistorie

Nokia vil lave intelligent belysning

Nu kommer Nokia-logoet også på tilbehør til intelligent belysning. Det laves i samarbejde med SmartLabs og rammer i første omgang USA.

Alle kender Nokia fra mobiltelefoner, men brandet bruges også på fladskærme og sandelig om ikke det også fremover skal pryde tilbehør til intelligent belysning. Nokia Smart Lighting ligner ikke umiddelbart en direkte konkurrent til Philips Hue idet der primært et kontakter på hylderne, men det kan principelt hurtigt ændre sig.

Selve produkterne laves af firmaet SmartLabs, der har købt sig lov til at bruge Nokia-navnet på produkterne. I første omgang er der meldt seks produkter ud og de kommer på markedet til september. Heraf fire kontakter, et strømstik til væggen samt en bridge der sørger for kommunikation mellem enhederne og hjemmets øvrige elektronik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lader dog til, at Nokia Smart Lighting i første omgange skal komme amerikanerne til gode. På webshoppen er stikkontakten i hvert fald efter amerikansk standard – der er ikke nogen europæisk ditto.

Den anvendte teknologi er, ifølge svenske Teknikväcken, baseret på det fra Insteon, et firma, der har været med et stykke tid og ejes af SmartLabs.

Produkterne bygger på et proprietært dual-mesh-netværk, der kombinerer RF og teknologi til strømkabler, så vægkontakterne også virker, hvis netværket er nede. Hver tilsluttet enhed fungerer også som en repeater på netværket, hvilket skulle hjælpe med bedre dækning.

Kompatibilitet med Google Assistant og Amazon Alexa er på plads fra start og support til Apple HomeKit forventes. Ud over talekontrol kan alt også styres via Nokia Smart Lighting-appen.

Priserne ligger mellem 40 og 60 dollars (255-380 kroner) og der er lavet en video, der forklarer konceptet. Den kan ses herunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button