×
ElbilerTophistorie

Norlys vil opsætte 300.000 ladestandere i hele landet

Fibergiganten Norlys vil være førende på det danske marked for ladeløsninger til el- og hybridbiler til private og firmaer.

Fiber- og energikoncernen Norlys vil være førende på det danske marked for ladningsløsninger til el- og hybridbiler. Derfor etablerer de nu et nyt forretningsområde, hvor målet er, at 300.000 danske husstande og virksomheder skal have ladeløsning fra Norlys inden år 2030. Det meddeler selskabet i dag i en pressemeddelelse.

– Danmark og danskerne står over for et paradigmeskifte. Fra et samfund drevet af fossile energikilder til et samfund, baseret på vedvarende energi. Det er kernen i grøn omstilling. Dertil kommer, at den danske regering har en ambition om minimum 760.000 el- og hybridbiler på vejene inden 2030. Paradigmeskiftet og regeringens udspil betyder, at vi i de kommende år vil se et massivt behov for grønne løsninger – et behov, som Norlys tager medansvar for og ønsker at bidrage betragteligt til, siger Anders Eldrup, der sidder i bestyrelsen for Norlys Energi.

Norlys leverer i dag grøn strøm til 600.000 privatkunder og mere end 50.000 erhvervskunder. Ladestanderløsninger er derfor et naturligt næste skridt, mener energi- og fiberkoncernen.

– Det er vores opgave at levere de grønne energiløsninger, som kunderne efterspørger. Og ikke alene er vi stolte af at levere grøn strøm til vores kunder, men nu vil vi også sikre økonomisk attraktive ladeløsninger til både vores privat- og erhvervskunder. Vi er sikre på, at kunderne vil tage godt imod de ladekoncepter, vi kommer med, og at vi differentierer os positivt fra de eksisterende løsninger og leverandører, siger Mads Brøgger, direktør for Norlys Energi.

Det forventes, at de første ladestandere vil være i drift kort tid efter sommerferien.

Norlys er et forbrugerejet selskab. Med 730.000 andelshavere, omkring 1,5 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er de Danmarks største energi- og telekoncern.

Anders Eldrup, der sidder i bestyrelsen for Norlys Energi, er manden der stod i spidsen for den tidligere regerings elbilkommission, der over to omgange er kommet med forslag til, hvordan vi får flere elbiler på vejene i Danmark.

Selskabet har lavet denne video om beslutningen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.