×
ElbilerTophistorie

Norsk elbil med 1.000 kilometers rækkevidde

Fresco XL er fra Norge. Den har plads til otte personer, skal kunne køre mere end 1.000 kilometer på en opladning og kan allerede bestilles ...

Hvis du aldrig har hørt om norske Fresco Motors, er du ikke den eneste. Selv om bilproducenten har eksisteret i knapt fem år, er det lykkes dem at gå under radaren. Nok primært fordi, de aldrig har sendt en bil på vejene. Eller endog vist en fungerende model frem. Alligevel melder nordmændene nu klar til at tage imod ordrer på Fresco XL.

Hvis du er villig til at lægge 7.500 kroner i depositum eller 750.000 kroner for en ordre, kan du angiveligt se frem til at modtage en bil med plads til otte personer og en rækkevidde på “1.000 kilometer”.

Fresco fortæller ikke meget om bilens bestykning. Batteriet “er strukturelt”, altså bygget ind i karosseriet. Desuden vil den understøtte V2L, Vehicle To Load, så bilens batteri kan levere strøm til eksterne enheder.

“På grund af det barske klima, vores kunder befinder sig i, har vi valgt at udstyre hver aksel med egen elmotor. Det vil ikke alene sikre bedre trækkraft på glatte veje, men firehjulstrækket vil også gøre Fresco XL i stand til at køre off-road,” fortæller Espen Kvalvik, administrerende direktør og bestyrelsesformand i Fresco.

De har også lavet en fin video, der viser fine billeder af en 3D-model af Fresco XL.

Ud over de tekniske specifikationer mangler der også en anden væsentlig information; anslået leveringsdato. Det er åbenbart heller ikke helt sikkert, at den vil kunne køre tusinde kilometer. I hvert fald skriver selskabet:

“Fresco XL er til salg. Specifikationerne er foreløbige og kan ændres uden varsel. Indholdet heri leveres kun til informationsformål for målgruppen.”

Til gengæld er der adskillige opfordringer til at investere i firmaet, på deres hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.