fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Tesla Model S snupper rækkevidde-rekord fra Lucid Air

Rivaliseringen mellem Tesla og Lucid tager en ny drejning; Model S har tilbageerobret rækkevidde-rekorden for elbiler.

Det er angiveligt lykkes for Elon Musks tropper at optimere Tesla Model S, så den kører længere end nogensinde på en opladning. Nu har bilen igen føringen over Lucid Air både på rækkevidde og på pris, fortæller Electrek. Både når man siger på grund- og topmodellerne fra de to kombetanter.

Er man er villig til at spytte i kassen, kan man med topmodellen Lucid Air Dream Edition få en absurd rækkevidde på over 800 kilometer på en opladning. Den såkaldte Plaid-version af Model S kan til gengæld køre voldsomme 520+ miles / 836+ kilometer på en opladning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grundmodellen af Lucid Air, derimod, har en rækkevide på 406 miles, hvilket svarer til 653 kilometer, ifølge EPA. Tesla Model S har, ifølge hjemmesiden, en rækkevidde på 402 miles (647 kilometer). Men en Electrek-læser har spottet et såkaldt Monroney-klistermærke i vinduet på en Model S Long Range Plus, der er produceret i denne måned – og mærket viser, at bilen har fået en rækkevidde på hele 409 miles (658 kilometer). Modellen er bygget i november 2020.

Tesla Model S
Klistermærket i Tesla Model S (foto: Electrek).

EPA har endnu ikke offentliggjort de nye tal på hjemmesiden, ligesom Model S fortsat står til den “gamle” rækkevidde på Teslas egen hjemmeside. Men Electrek mener ikke, der er grund til at tro, at Monroney-klistermærket ikke er validt.

En Tesla Model Long Range Plus står til 960.356 kroner på den danske Tesla-hjemmeside. I USA står samme bil til 64.420 dollars. Til sammenligning vil Lucid Air koste 80.000 dollars, når den kommer på markedet i 2022.

Monroney-klistermærket er en etiket, der kræves i USA for at blive vist i alle nye biler og inkluderer fortegnelsen over visse officielle oplysninger om bilen. Mærket produceres af EPA-organisationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button