×
ElbilerTophistorie

Nu får Audi Q4 e-tron en storebror

Audi Q6 e-tron bliver den første Audi, der er baseret på Porsche-platformen PPE.

Audi har i dag løftet sløret for – en camoufleret udgave af – Audi Q6 e-tron. Den første af Audis modeller, der baseres på den nye PPE-platform, der er udviklet i samarbejde med Porsche. Den samme platform kommer senere i den elektriske Porsche Macan.

Den nye Audi kommer naturligvis med 800 volt teknologi. Batteriet er på 100 kWh som standard og har en WLTP-rækkevidde på 600 kilometer med firehjulstræk. Hurtig opladning skulle være mulig op til 279 kW og 10 til 80 procent opnås dermed på mindre end 30 minutter.

Motorerne leverer en totaleffekt på 280 kW, hvilket svarer til 375 heste i stalden. Ved hjælp af en “boost-modus” skal effekten kunne øges til 292 kW / 396 heste i kortere perioder.

Audi Q6 kommer også i en sportslig sQ6 udgave, der får endnu flere muskler og kan levere 360 kW / 483 heste. Her får boost effekten op på 380 kW / 510 hk. Dermed kan sQ6 accelerere fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder, mens Q6 e-tron klarer opgaven på 5,9 sekunder.

Audi Q6

Som en lille gimmick har Audi udrustet Q8 e-tron med en lyssignatur. Baglygterne kan vise forskellige symboler. For eksempel advarselstrekanter for at advare bagvedkommende bilister om en forhindring på vejen.

Med automatisk parkeringshjælp aktiveret, viser lygterne også et A for at advare folk i nærheden om, hvad bilen laver. Ejere af den nye Q6 e-tron burde også kunne købe nye lyssignaturer for at gøre deres bil mere personlig.

Den officielle afsløring finder sted i slutningen af ​​dette år.

Læs også: Audi Q8 e-tron anmeldelse.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.