ElbilerTophistorie

Nu får kunderne pengene tilbage for Toyota bZ4X

Toyota har endnu ikke formået at løse problemet med, at hjulene kan falde af bZ4X. Nu tilbyder de kunderne at købe bilerne tilbage.

I juni måned måtte Toyota tilbagekalde deres første dedikerede elbil, Toyota bZ4x, fordi der var risiko for, at hjulene faldt af. Det er endnu ikke lykkes at afhjælpe problemet og derfor tilbyder Toyota nu at købe de biler, der er leveret til kunderne, tilbage. Det skriver Electrek.

Tilbagekaldelsen kom meget tidligt i processen, så kun 2.700 biler er omfattet. 2.200 af bilerne var på vej til Europa, 260 til USA, 110 til Japan og 20 til Canada. Men det er, så vidt vides, kun kunder i USA, der nåede at få udleveret bilen.

I et brev til disse amerikanske kunder skriver Toyota, at de fortsat anbefaler at lade bZ4X stå i garagen indtil der er fundet en løsning. Samtidig tilbyder de altså at købe bilen tilbage, hvis kunden foretrækker det. Men de disker også op med en stor pose gulerødder, hvis kunden vælger at beholde bilen:

  • Gratis lånebil og opbevaring af den defekte bZ4X.
  • Refusion af alle udgifter til brændstof, mens du har lånebilen.
  • Et engangsbeløb på 5.000 dollars (36.600 kroner) til afdrag på billånet. Er bilen købt kontant, udbetales beløbet i stedet.
  • Gratis opladning hos ladeoperatøren EVGo indtil 2024.
  • Udvidet garanti svarende til perioden fra tilbagekaldelsen blev varslet til en løsning er på plads.

Ifølge Bilstatistik.dk er der indregistreret 115 eksemplarer af Toyota bZ4X herhjemme. Ingen af disse er dog, så vidt vides, udleveret til kunderne. De holdes tilbage, indtil der er fundet en løsning.

Tilbagekaldelsen gælder i øvrigt også for søsterbilen Subaru Solterra, men den er der ikke nogen af herhjemme.

iNPUT prøvekørte i starten af juni måned Toyota bZ4X – uden at hjulene faldt af. Du kan se vores indtryk af bilen i videoen herunder …

Kilde
Electrek
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.