fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Segways nye løbehjul kører selv til en ladestation

Det nye KickScooter T60 løbehjul kan selv finde hjem til en oplader, når batteriet er ved at være tømt.

Kinesiske Segway-Ninebot har en løsning til alle de løbehjul, der løber tør for strøm: De har bygget et løbehul, der selv kan finde ”hjem” til en oplader. Scooteren, der er døbt KickScooter T60, blev vist frem på et event i Beijing fredag aften, skriver Reuters. Det elektriske løbehjul har tre hjul – to foran og et enkelt i bag – og kan via kunstig intelligens, der er koblet op til skyen, angiveligt finde rundt uden et menneske ved styret.

Når vi skriver angiveligt, er det fordi Segway-Ninebot ikke demonstrerede denne funktion under lanceringen. Løbehjulet forventes også først at komme på veje og gader i løbet af næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Segway-Ninebot håber især at KickScooter T60 kan vække interesse hos de virksomheder der lever af at leje løbehjulene ud. Ifølge firmaet har både Uber og Lyft, der er begyndt at udleje både elcykler og -løbehjul, vist interesse for produktet.

KickScooter T60 forventes at få en pris på 10.000 Yuan (omkring 10.000 kroner), hvilket er mere end dobbelt så meget som firmaet typisk tager i pris for de løbehjul, de sælger til firmaer og private.

Segway-Ninebot opstod i 2015 i en fusion mellem kinesiske Ninebot og amerikanske Segway. Sidstnævnte blev grundlagt af den amerikanske opfinder Dean Kamen helt tilbage i 2001, da han præsenterede det tohjulede gyro-styrede transportmiddel med samme navn. 

Ud over det selvkørende elløbehjul lancerede Ninebot-Segway også to selvkørende budrobotter – en udendørs og en indendørs model. De endnu unavngivne budrobotter skal ifølge Ninebot i første omgang bruges til madudbringning i Kina. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button