×
ElbilerTophistorie

Ny taktik – Q8 åbner store ladestationer i København og Aarhus

Q8 vil etablere 240 ladepunkter ved fire storcentre i Danmark og Sverige. De første 60 tændes inden for de næste måneder.

Den danske energi- og olievirksomhed Q8 åbnede i 2022 lynladere på de første 20 af deres bemandede servicestationer. I 2023 fortsætter de med at sætte strøm til danskernes elbiler. Men nu tager de også en ny taktik i brug. Dette ved at investere i destinationsopladning (AC-opladere) og hurtigladere (DC-opladning) i forbindelse med flere store indkøbscentre.

Helt konkret har Q8 har lavet en aftale om, at der i løbet af 2023 skal opsættes 240 ladepunkter ved fire storcentre i Danmark og Sverige. I Danmark betyder det, at der åbnes de største ladelokationer i landets to største byer ved Field’s i København og Bruuns Galleri i Aarhus.

– Servicestationerne flytter i stigende grad hjemmefra. Derfor opgraderer vi med opladning både på vores etablerede stationer og ude i bybilledet. Vi kan se, at mange elbilejere efterspørger ladepunkter i forbindelse med indkøb og parkering, og derfor er det helt oplagt for os at slå to fluer med ét smæk, siger Marc Skriver-Bayer, HPC & eMobility Manager for Q8 i Danmark.

Første åbning er i Field’s, hvor ladestanderne forventes at åbne allerede i første halvår af 2023.

Ifølge tal fra De Danske Bilimportører stod Q8 bag næsten hver sjette nye lynlader i Danmark i 2022. Frem mod 2026 skruer virksomheden yderligere op med lynladere på flere end 100 bemandede servicestationer og større tilstedeværelse i bybilledet.

8 procent af den danske bilflåde er elektrificeret, og det tal forventes at stige kraftigt i løbet af de kommende år. Der forventes omkring en million elbiler på de danske veje i 2030.

Fakta:

  • Der er indgået en rammeaftale om 240 ladepunkter fordelt på 60 i hver af fire Steen & Strøm-shoppingcentre. Steen & Strøm har i alt 10 centre i Danmark, Sverige og Norge.
  • I Danmark er det Field’s og Bruuns Galleri. I Sverige er det Allum og Emporia i henholdsvis Göteborg og Malmö.
  • 50 ladepunkter på hver lokation er 22 kW Charge Amps Aura AC-ladere fra, mens de sidste 10 er 50 kW Alpitronic HYC50 DC-ladere.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.