×
Features

Apple event på torsdag: Hvad kan vi forvente?

Apples produkter er altid enormt ventede, og på torsdag går det løs igen. Denne gang er der dog ikke tale om en ny iPhone, iPads eller andre iOS enheder. I stedet vil Apple lancere nye MacBook Pro’er – i hvert fald hvis rygterne taler sandt. Og det gør de oftest.

Herunder har vi samlet rygterne om, hvad Apple har klar på torsdag – og giver dem en vurdering i procent for, hvor sandsynligt det er at de bliver til virkelighed.

Nye MacBook Pro

MacBook Pro står ganske givet allerøverst på Apples to-do liste. MacBook’en (Den helt tynde) fik en opdatering tidligere i år, men det er over et år siden at MacBook Pro fik en reel opdatering – og designet er helt tilbage fra 2012, så mon ikke vi kan forvente et nyt design samtidig med en opgradering af indmaden til de nyeste processorer?

Sandsynlighed: 99%

Kun USB C

Rygterne siger, at de nye MacBook Pro computere vil være udstyret med fire USB C porte – og ikke andet. Dermed vil man ikke kunne bruge sine gamle USB kabler, men de fleste enheder vil virke, hvis man altså skaffer et nyt USB C kabel. Indbygget i USB C formfaktoren understøttes også Apples version Thunderbolt, som er endnu hurtigere. Med fire ekstremt hurtige porte vil man kunne forbinde masser af udstyr – inkl. 4K skærme-  til sin MacBook, uden at det vil gå ud over brugeroplevelse og hastighed. Eftersom rigtigt mange brugere allerede nu er ved at få produkter med USB C (Eksempelvis Beoplay A1 som du kan se vores anmeldelse af her) så vil det give mening at gå 100% efter den nye standard – og det værste brok har Apple allerede taget med deres MacBook.

Sandsynlighed: 80%

OLED menubjælke

Den nye MacBook Pro ventes at få en menubjælke over tastaturet – i form af en OLED skærm. Skærmen vil tilpasse sig den app man bruger – eksempelvis vil man kunne skifte imellem musiknumre når man bruger Apple Music eller Spotify – og der kan være genveje til de vigtigste funktioner i Photoshop eller andre apps – forudsat altså, at Apple lader udviklerne få adgang til menubaren.

Sandsynlighed: 80%

Fingeraftrykslæser

Efterhånden har alle Apples iOS enheder stort set fingeraftrykslæser (Undtaget Apple tv og Watch, selvfølgelig) – så det ville give mening, at teknologien nu også føres videre til de bærbare computere Apple laver.

Sandsynlighed: 75%

4K ekstern skærm

Apple har kun en enkelt skærm man kan investere i – på trods af, at både deres Mac Mini og Mac Pro ikke selv kommer med skærme. For de mange brugere af MacBook har Apples Thunderbolt Display været en mulighed, men tiden er løbet fra en halvtyk skærm med gammel teknologi – og en 4K (Eller 5K) skærm i 27″ er et logisk skridt for Apple når man tager i betragtning at deres iMacs har haft høj opløsning i flere år. Desværre har flere velansete analytikere udelukket at en sådan skærm skulle være med ved denne lancering – til gengæld ventes den at dukke op sammen med nye MacBook Pro en gang i løbet af næste år.

Sandsynlighed: 10%

Nye MacBook Air

MacBook Air har fået små opgraderinger til indmaden over de seneste år, og den billigste Air er da også – bortset fra Mac Mini – den billigste Mac man kan købe. Med lanceringen af den tyndere og lettere MacBook med Retina Display forrige år er det dog blevet tydeligt, at tiden er ved at løbe fra Air serien – og vi skal desværre nok ikke forvente at se nye MacBook Air computere i denne omgang. Faktisk er det mere realistisk, at Apple helt dropper serien og i stedet udvider deres MacBook serie en gang i løbet af næste år.

Sandsynlighed: 10%

Ny MacBook Pro/Mac Mini

Flere steder på nettet har brugere givet udtryk for, at de især godt kunne tænke sig at se en ny udgave af Mac Mini – den lille, fleksible computer mange bruger som mediecenter. Desværre virker det som om, Apple ikke helt er interesseret i den lille maskine, og vi skal nok desværre ikke forvente at se nye modeller. Der er med stor sandsynlighed heller ikke godt nyt for de mange der venter en nydesignet Mac Pro, for selv om det efterhånden er et stykke tid siden Apple lancerede Mac Pro, er der ikke tegn på at de har tænkt sig at give den professionelle computer en overhaling denne gang.

Sandsynlighed: 5%

Nydesignet iMac

iMac serien fik et nyt design for et par år siden og har også fået 4K og 5K skærme efterfølgende. Det kan sagtens være, at iMac får en lille opgradering til nye processorer og eventuelt mulighed for 2TB SSD diske i den nærmeste fremtid – men det er givetvis ikke noget, Apple vil bruge lang tid på til deres event på torsdag, og et nyt design dukker helt sikkert ikke op.

Sandsynlighed: 0%

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.