ElbilerTophistorie

Opdatering skal give Polestar og Volvo længere rækkevidde

En OTA-opdatering af Polestar 2 skal give bedre rækkevidde og optimeret lynopladning. Også Volvo XC40 Recharge har fået opdateringen.

I disse dage modtager ejere af Polestar 2 og Volvo XC40 Recharge en Over The Air-opdatering, der potentielt både kan forlænge bilens rækkevidde og optimere opladning ved lynladere. Bilen vil nemlig automatisk varme batteriet op til den optimale temperatur, inden man når frem til lynladeren.

Det er en funktion, der allerede bruges af Tesla, der kalder den for On-Route Battery Warmup. Tesla hævder, at det lille trick kan mindske ladetiden ved hurtigladere med op til 25 procent.

For at aktivere forvarmeren, skal bilen naturligvis vide hvor og hvornår batteriet skal lades op, hvilket klares ved at lægge ladestationen ind som destination eller som waypoint i Google Maps på infotainmentsystemet.

Den anden store nyhed i OTA-opdateringen er app’en Range Assistant. Den er i første omgang i beta og skal oplyse føreren om, hvad der bruger af bilens strøm, ligesom den kan fortælle, hvad man skal gøre for at opnå bedst mulig rækkevidde.

App’en indeholder blandt andet en Eco Climate-funktion, der vil hjælpe med at øge effektiviteten af batteriet ved at lade føreren reducere batteriforbruget til klimasystemet efter behov.

Volvo Cars lovder, at de har planer om at fortsætte udviklingen af app’en og introducere yderligere funktioner, f.eks. træning af føreren med intelligente og brugervenlige anbefalinger til justering af kørestil og hastighed for at opnå maksimal rækkevidde.

“Range Assistant-appen er et godt eksempel på, hvordan hurtig udvikling og implementering af nye funktioner kan forbedre kundeoplevelsen hver eneste dag,” siger Sanela Ibrovic, chef for Connected Experience hos Volvo Cars.

Som en del af opdateringen er der også gennemført forbedringer af forkonditioneringen, som Polestar introducerede tidligere i 2021. Forkonditionering er en klimafunktion, som så vidt muligt forsøger at opnå komforttemperatur i kabinen inden afgang.

“Med OTA-opdateringen forkonditioneres batteriet nu automatisk, når bilen er tilsluttet – alt sammen i henhold til den planlagte klima-timer, der således skal give en optimal temperatur afstemt med førerens planlagte afgangstidspunkt, der nu også kan forudindstilles i Polestar-app’en,” fortæller Polestar.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.