Teknologi

Overset funktion i iOS 13 er guld for dit batteri

En overset funktion i iOS 13 skal sørge for at batteriet i din telefon lever længere.

En af de mere interessante funktioner til din iPhone blev slet ikke nævnt under mandagens keynote. Men ifølge Apples egen liste over nye funktioner i iOS 13, har det nye operativsystem en ret smart metode til at holde telefonens batteri i topform.

Optimized Battery Charging, som Apple kalder det ”hjælper med at sænke hastigheden af batteriets aldring, ved at reducere den tid, din iPhone bruger fuldt opladt”. Eller sagt med andre ord: Apple forhindrer at batteriet oplades til 100 procent, når din iPhone ligger til opladning. I stedet ”lærer iPhone af dine daglige opladningsrutiner, så den først oplader til over 80 procent, når du skal bruge telefonen”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det korte af det lange er, at Apple ikke længere bare oplader din telefon til 100 procent, når du lader den op – for eksempel når telefonen ligger til opladning over natten. I stedet bruges en tilgang, der dræner batteriet naturligt og kun lader det fuldt op, når avancerede maskinlæringsalgoritmer bestemmer, at du har brug for ekstra juice. Algoritmerne holder øje med dine opladningsvaner og justerer opladningen tilsvarende.

Det er godt for batteriet, der ifølge de kloge ikke har godt af at blive af- eller opladt helt. Hvis batteriet konstant er mellem 20 og 80 procent opladt, trives det bedst, siges det. Dermed forlænges batteriets levetid forhåbentlig og Apple slipper for at sætte processorhastigheden ned; noget der skabte stor furore i techland, da den lille hemmelighed blev afsløret sidste år.

Ifølge Apple er der også mulighed for at slå Optimized Battery Charging fra, hvis du foretrækker at køre opladningsprocessen som tidligere – altså hvor batteriet oplades til 100 procent og opladningen herefter slukkes.

iOS 13 blev præsenteret under åbningen af Apples World Wide Developers Conference mandag aften, dansk tid. Det forventes at blive udgivet til september, når de nye iPhones er blevet lanceret. I juli kommer der en offentlig beta af styresystemet, hvis du har mod til at prøve den ufærdige udgave af.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Kilde
Cult Of Mac
Back to top button