Pixel
Bluetooth-højttalere

Podspeakers MicroPod Bluetooth MKII

De er hamrende flotte, men det er også det mest positive jeg kan sige om de trådløse Bluetooth-højttalere fra Podspeakers.

De ikoniske PodSpeakers blev oprindeligt skabt af danske Scandyna i 1990’erne. Siden er Scandyna opkøbt af EET Group, der nu har genoplivet Podspeakers-brandet med den trådløse MicroPod Bluetooth MKII med Bluetooth og indbygget batteri. Fordelen er, at to højttalere kan kobles sammen i en stereoopsætning – og så ser de i øvrigt hamrende godt ud. Men så er der i virkeligheden heller ikke meget mere positivt at sige om dem …

Batteri? Hvorfor?

MicroPod er omkring 15 centimeter høj og som skrevet udstyret med genopladeligt batteri, så man kan tage den med sig. Det virker dog en smule ugennemtænkt af mindst to årsager: Formen gør, at den er svær at få et ordentlig greb om, så der er risiko for, at den tabes, og så sidder selve højttalerenhederne ret udsat, uden nogen form for beskyttelse. Jeg ville i hvert fald ikke tage højttaleren med på stranden, hvor risikoen for sand i maskineriet er overhængende.

I min optik gør MicroPod sig langt bedre hjemme på hylden. Den – og i særdeleshed i par – pynter virkelig på enhver hylde. Til det formål er højttaleren udrustet med tre ”spikes”, den kan stilles på. De gør til gengæld højttaleren helt utrolig ustabil; et lille bitte puf fra den forkerte vinkel, så vælter den. Heldigvis kan højttaleren også bruges uden spikes – og så er problemet løst. Men igen virker det som om, designet ikke er helt gennemtænkt til brugen.

Betjeningen er bøvlet

Et sidste eksempel på dette er betjeningen, der er gemt væk på højttalerens bagside. Af æstetiske grunde er det et indlysende valg, men det gør højttaleren helt umulig at betjene. MicroPod skal tændes hver gang den skal benyttes – og så må man enten vende den om eller lede sig frem til den rette knap i blinde. Det samme gælder, når der skal justeres på volumen. Knapperne er ens, så det er kun placeringen, der adskiller dem – og så er der i øvrigt risiko for, at man kommer til at trykke på Bluetooth parrings-knappen.

Den trådløse forbindelse varetages af Bluetooth – både mellem MicroPod og telefon og mellem to højttalere, hvis man har stereoopsætning. MicroPod er også udrustet med line-in indgang, så der kan tilsluttes enheder via kabel, og så er der USB-stik, så telefonen kan lades op, mens musikken spiller.

Ringe lydkvalitet

Men hvad med lyden da? Nogle højttalere formår at lyde større end de er. Det gør MicroPod ikke. Her er mellemtone i massevis, mens både bassen og de øverste frekvenser glimrer ved sine fravær. Det lyder ganske enkelt som om, de står i et andet rum, selv om de står lige bag dig. Vi snakker om nuancer her – lydkvaliteten er simpelthen decideret ringe.

Det virker ærlig talt som om at EET Group har ladet sig forblænde af tanken om en trådløs højttaler. Men i stedet for at gentænke sin højttaler, har de bare fundet et passende eksisterende produkt bagerst på hylden og smækket trådløs funktionaliteten på den. Det er simpelthen ikke godt nok.

Podspeakers MicroPod Bluetooth MKII

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

2.998 kr. (sæt)

MicroPod er en superflot højttaler, men den har identitetsproblemer og så er lyden ganske enkelt elendig.

User Rating: No Ratings Yet !

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.