ElbilerTophistorie

Polestar kommer til Danmark næste år

Volvo-brandet Polestar kommer til Danmark næste år med sin fuldt elektriske Polestar 2, fortæller selskabet.

Danskerne kan til næste år vælge endnu et elbils-mærke, nemlig Volvo-brandet Polestar, der opruster og kommer til både Østrig, Finland og Danmark. Ordrebøgerne forventes at blive åbnet i sensommeren, men endnu er der meget lidt på plads.

– Mange spørgsmål går på hvornår Polestar 2 vil være tilgængelig på flere markeder. Vi kan selvfølgelig ikke gøre det hele på én gang, men det føles fantastisk endelig at kunne bekræfte vores markedsudvidelse, der starter med Danmark, Finland og Østrig, fortæller Thomas Ingenlath, CEO for Polestar.

Hidtil har danskerne været snydt for Polestar 2, mens både nordmænd og svenskere har glæde af den luksuriøse Tesla Model 3-konkurrent. Præcise modelspecifikationer og prisoplysninger vil blive bekræftet tættere på lanceringen. De første leveringer er planlagt til starten af fjerde kvartal, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Polestar blev grundlagt af Volvo Cars og Geely Holding. Den første model, en hybrid, kom på markedet i 2017. Tidligere i år kom den anden model, Polestar 2, der er rent elektrisk med en ydelse på 300 kW og 660 Nm, firehjulstræk, en 78 kWh batteripakke og en rækkevidde på 470 kilometer, ifølge WLTP.

Polestar 2
Et kig indenfor i Polestar 2. Klik for større.

2’eren har en pris på lige omkring 59.000 euro – altså omkring 440.000 danske kroner. I Norge og Sverige sælges den for henholdsvis 469.000 NOK og 659.000 SEK. Prisen inkluderer moms og tre års service i de nævnte lande.

I første omgang kan vi glæde os over netop 2’eren herhjemme, men vi kan også se frem til Polestar 3, der vil være en fuldt elektrisk SUV. Der er dog endnu ingen data om den model.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.