ElbilerTophistorie

Risiko for at Nissan Ariya taber rattet

Nissan i USA advarer om, at rattet i den elektriske crossover Ariya kan løsne sig og i værste fald gå af. Bilerne tilbagekaldes nu.

Forestil dig, at du skal foretage et skarpt sving, men rattet lystrer ikke. Eller det falder af. Det er risikoen i en stribe eksemplarer af Nissan Ariya, der er leveret til USA. Derfor tilbagekalder Nissan nu 1.063 eksemplarer af bilen, for at rette op på fejlen.

Meddelelsen kommer samme dag, som Tesla bliver undersøgt af det amerikanske NHTSA for præcis den samme defekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er indregistreret 565 eksemplarer af Nissan Ariya herhjemme, men danske ejere behøver ikke at reagere. Defekten er nemlig knyttet til en allerede gennemført amerikansk tilbagekaldelse, hvor rattet blev udskiftet grundet et andet kvalitetsproblem.

Det mistænkes, at Nissans teknikere har benyttet et forkert moment ved monteringen af det nye rat under denne tilbagekaldelse. Ifølge tyske Auto Motor und Sport kan der endda være tilfælde, hvor den pågældende ratbolt aldrig blev monteret.

Video fra iNPUTs første køretur i Ariya.

Der er ikke rapporteret om ulykker eller hændelser i forbindelse med fejlen, men Nissan gennemfører alligevel en særlig indsatskampagne. Heri råder de alle amerikanske forhandlere til at udskifte ratskruen, som skal spændes til det nøjagtige korrekte moment for at sikre rattet.

Det er ikke kun Nissan Ariya, der har problemer med rattet. Onsdag kom det frem, at amerikanske NHTSA har åbnet en sag mod Tesla. I mindst to tilfælde er rattet på Model Y faldet helt af.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.