×
AnmeldelseMobil og tablets

Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung er før blevet beskyldt for at ”abe efter” Apple, og i mange tilfælde har det da også været tilfældet, at Samsung har lånt hist og her fra konkurrenten i USA, men det var på ingen måde tilfældet, da koreanerne lancerede deres nyeste topmodel, S6 Edge, som havde buede kanter, der får telefonen til at skille sig væsentligt ud fra mængden. Det gør sig også gældende for den store udgave af S6 Edge, fantasifuldt navngivet ”Galaxy S6 Edge+”. Den ligner ikke telefoner fra nogen andre brands, og Edge+ er da også helt sin egen. Designet med de kurvede sider er decideret smukt, og telefonen virker ekstremt solid på trods af, at den samtidig ikke virker voldsomt stor og tyk. Det er en fantastisk kombination.

Ikke mange forandringer fra lillebror

Edge+ ligner en stor udgave af Edge, og det er da stort set også det, det er. Det er samme indmad langt hen ad vejen, men et lidt større batteri giver en øget batterilevetid, hvilket er hårdt tiltrængt – og selv med den større skærm er forskellen ganske mærkbar. Hvor S6 Edge højst holder en dag, kan Edge+ godt kæmpe sig frem til to dage hvis man ellers sparer lidt på strømmen og ikke går helt amok i høj lysstyrke på skærmen og masser af 3D spil.

Softwaren har fået en overhaling på designdelen. Det er dog ikke noget revolutionerende, og det var heller ikke nødvendigt, for softwaren på S6 Edge – den nye udgave af Touchwiz – var i forvejen ganske udmærket. Ikke desto mindre har den fået lige et ekstra hak, og de firkantede ikoner er afløst af afrundede ikoner og et generelt lidt mere ”blødt” design, hvilket fungerer fint.

Gigantisk skærm – samme opløsning

Samsung har altid excelleret på skærme og skærmkvalitet, og det gør de også på Edge+, der har en Super AMOLED skærm – fuldstændigt ligesom lillebror. Men eftersom det også var en af de allerbedste skærme på en mobiltelefon nogensinde, er det heller ikke så dumt.
Samsung har ikke ændre på opløsningen, så reelt får man en lidt mindre PPI (Pixel Per Inch) end S6 Edge. I praksis betyder det, at knapper, ikoner og tekst er en smule større, og der er mere plads til indhold – hvilket på alle måder fungerer for S6 Edge+ – også fordi der er dele af Android/TouchWiz styresystemet, der simpelthen er lidt for små til at fungere på mindre skærme. De 5,7” får i øvrigt ikke telefonen til at virke enorm, hvilket egentlig er lidt overraskende, for den er faktisk ganske stor. Men kanterne er ret små, og kurverne gør, at telefonen virker meget mindre – eller det er i hvert fald vores teori, for selv om telefonens skærm er større end de fleste konkurrenter, så virker selve telefonen altså nærmest mindre. Og det er vigtigt, hvis man skal slæbe rundt på den ret store telefon.

Små nyheder i softwaren

Samsung kalder sin overbygning til Android TouchWiz, og det er en normal praksis blandt især de større producenter, at de tilpasser Android så systemet er let genkendeligt.

Desværre har Samsung valgt at installere en bunke ekstra software som ikke umiddelbart kan fjernes igen. Det er ekstremt irriterende – især fordi, der faktisk ligger nogle ret håbløse programmer imellem. Samsungs egen browser er eksempelvis aldeles håbløs, og det mest tumpede er, at den ligger lige ved siden af Google Chrome, som er en glimrende browser. Det giver ikke mening? Til gengæld er det fint fint, at der også er en version af Microsoft Office, men den kunne man altså lige så fint selv installere. Så Samsung – ryd endnu mere op i det, tak.

Alt i alt er Galaxy S6 Edge+, på trods af det dumme navn, en rigtigt god telefon, som vi ikke tøver med at anbefale, hvis man i øvrigt holder af Android og Samsungs TouchWiz. Hardwaren er der ikke en finger at sætte på.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.