Tastaturer og mus

Satechi Wireless Keyboard

Satechi Wireless keyboard er et godt bud på et billigt tastatur til en iMac eller Mac Mini - eller både og endda! Og har du en PC kan den også komme på.

Et godt keyboard er et must hvis du arbejder meget på din computer – og er du den lykkelige ejer af en ny iMac Pro (anmeldelse her) eller eventuelt den lille Mac Mini (anmeldelse her), ja så vil det formentlig se pænest ud med et tastatur i farven “space grey” – altså en slags koksgrå aluminium, som Apple bruger på meget af deres nye udstyr. Normalt ville man så vælge Apples eget trådløse tastatur som også følger med iMac’en, men der findes faktisk udmærkede og pæne alternativer – eksempelvis Satechi Wireless Keyboard, som både er billigere end Apples og endda har et par ekstra tricks i ærmet.

Diskret design

Satechi tastaturet er som skrevet i koksgrå aluminium med sorte plastiktaster. Farven i forhold til Apples Space Grey er faktisk ramt helt okay – omend den er en lille smule lysere når man kigger på tastaturet i dagslys. På bagsiden er der fire gummidutter der virker til at sidde rigtigt godt fast. Generelt virker tastaturet solidt og velbygget – omend måske ikke helt så… Skarpt som Apples eget. Til gengæld koster det jo så også under halvdelen.

USB-C og lang batterilevetid

Satechi tastaturet er udrustet med USB-C, hvilket også må være at forvente på et relativt dyrt keyboard – ja, faktisk også på de billige i dag. Det er praktisk at kunne lade keyboardet med en USB-C til USB-C forbindelse, og det tager ikke lang tid at lade det op. Batterilevetiden er ca. 80 timers afbrudt brug og op til 100 dage i standby, hvilket er helt fint. Derudover virker tastaturet selvfølgelig også når det er sat til at lade, så i praksis bliver batterilevetiden lidt ligegyldig.

Flere kilder

Der er tre knapper til at vælge den enhed, man vil bruge – og en LED der indikerer hvilken kilde er valgt.

En af de allerbedste detaljer ved Satechi keyboardet er muligheden for at bruge flere kilder – altså flere computere. Det betyder at man kun behøver det ene tastatur i stedet for flere forskellige hvis man for eksempel har både en PC og en Mac – som jeg har. Skiftet gør man med tre små knapper med bluetooth symbolet på – enormt let og praktisk, og forbindelsen oprettes hurtigt og smertefrit. Det er sket en enkelt gang, at forbindelsen er hoppet af igen – men hvorvidt det er tastaturets skyld eller mere har noget at gøre med

Godt at skrive på

Så til det allervigtigste – hvordan er tastaturet at skrive på? Egentlig ganske udmærket og – ville nogen mene – bedre end Apples. Tasterne er behagelige at trykke på og størrelsen er lige tilpas, til mine fingre i hvert fald. Der er ikke meget klik, men dog mere end på Apples egne tastaturer, og umiddelbart synes jeg det er en fin mellemting imellem de meget høje og markante klik du får med eksempelvis gamingtastaturer og det nærmest ikke-eksisterende klik du får på Apples tastaturer. Jeg er vild med, at tastaturet har numerisk tastatur indbygget, der i øvrigt har forskellige funktionstaster også, ovenover tallene: Cut, copy og paste. Smart.

Uegnet til spil

Da tastaturet er trådløst har det i sig selv en indbygget svaghed i forhold til at bruge det som spiltastatur – i hvert fald hvis du spiller actionspil. Forbindelsen er egentlig ganske stabil, men der kan være en lille smule lag, og det går jo ikke hvis du skal spille Counterstrike eller noget i den stil. Til gengæld er det helt fint til mange af de mere “mac’ske” spil, der jo ofte ikke er de vilde 3D monstre.

Alt i alt er Satechi Wireless Keyboard et glimrende tastatur, der leverer på de vigtigste parametre. Og så er det rigtigt pænt sammen med en iMac eller den lille nye Mac Mini. Eller, endnu bedre, både en Mac og PC.

Satechi Wireless Keyboard

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 599 kr.

Satechi Wireless keyboard er et godt bud på et billigt tastatur til en iMac eller Mac Mini - eller både og endda! Og har du en PC kan den også komme på.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.