×
Elbiler

el-Born er en fræk ny elbil fra Seat

Frækt spansk design og lang rækkevidde skal gøre den nye el-Born fra Seat til en succes

sDet er gået lidt for langsomt for VW at komme igang med produktionen af elbiler, og de må se sig overhalet flere gange af andre producenter der har haft betydeligt mere held med deres biler – især Nissan med deres Leaf (som vi har anmeldt her) https://www.inputmag.dk/nissan-leaf-2018/og BMW med deres i3s (som vi har anmeldt her) er stukket af i markedet – for slet ikke at nævne Tesla, der med deres Model 3 (som vi meget snart er klar med en test på) virkelig vil begynde at ramme massemarkedet. Men nu rører den store tysker på sig, og Seat, Volkswagens spanske mærke, har nu annonceret deres nye el-Born – som skulle være klar allerede næste år.

Navnet på el-Born kommer fra det område i Barcelona, hvor bilen er designet, og billederne til denne artikel er af en prototype – en såkaldt Concept-car. Men Seat lover, at designet kommer til at være meget tæt på det, der er den endelige bil. De lover også, at de er meget langt i udviklingen, hvilket er grunden til, at produktionen vil gå igang så bilen kan være på markedet allerede i 2020.

420km rækkevidde

el-Born skulle være i stand til at nå en rækkevidde på omkring 420km efter WLTP standarden, som er den mest realistiske for tiden. (I praksis dog noget mindre ved blandet kørsel hvor motorvej også er involveret).

Måske endnu vigtigere, så vil den nye bil også kunne lades hurtigt op – hele 100kW på de lynopladere der vil blive stillet op rundt omkring i den nærmeste fremtid. Dermed vil man kunne få opladet bilen fra 0-80% på omkring 45 minutter.

Der er også hestekræfter nok til at bilen kan nå 100km/t på omkring 7,5 sekunder, og selv om det ikke er hastigheder som eksempelvis Teslas Model 3 kan levere, så er det stadig rigeligt til at slå de fleste benzinbiler.

Der er intet nyt om, hvad bilen kommer til at koste, men med den måde priserne udvikler sig lige nu, forventer vi et priseleje på omkring eller lidt under 350.000 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.