Viaplay

Serieskuespillere på Viaplays Rig 45: Fantastisk, fedt og hårdt – og slet ikke glamourøst

Går du rundt og bilder dig ind, at det er glamourøst at være skuespiller på multi-million kr. tv-serier? Så tro om igen.

På en kold – meget kold – tidlig morgen i noget der ligner Dublins svar på Herlev står en stor kran, der er ved at hejse en grøn plade op i luften. Bag den har en lille hær af sethåndværkere banket noget, der skal forestille en del af en olieboreplatform op. Endnu højere oppe i luften hænger det, der viser sig at være en gigantisk sprinkler, der kan få kunstig regn til at vælte ud over hele konstruktionen – og alle der befinder sig i nærheden. På jorden står to mænd i store, gennemblødte jakker med luftkanoner, der blæser hårdt på kvinden der hænger fra en af jerndragerne på det der skal forestille en boreplatform. Ligesom mændene på jorden er hun gennemblødt – og altså otte-ti meter oppe i luften. Hun taler uafbrudt i sin walkie med produktionsholdet, der er placeret på jorden ti meter fra konstruktionen. Hun har efterhånden hængt der i to timer, og hænger der stadig, da vi går forbi ca. 3 timer senere – på vej hjem til vores hotel. Hvis du troede, det var glamourøst at være medvirkende i en tv-serie, så ville et besøg på denne optagelse til den nye Viaplay Original Rig 45 formentlig slå et grundigt hul i den antagelse.

Helt almindeligt at være kold og våd

Inde i bygningen der ligger bag parkeringspladsen er der også optagelser i gang, ligesom hele produktionen er placeret her. Et utal af produktionsassistenter, runnere og produktionsledere arbejder her med alle praktiske aspekter af at producere en serie som den, vi er kommet for at overvære en optagedag på. Rig 45 er Viaplays nye store satsning; en action-thriller i genren ”who dunnit” – hvem gjorde det – bliver optaget her i et industrikvarter i udkanten af Dublin. Og i den kondemnerede bygning holder hele produktionsholdet til, og her møder vi også en af skuespillerne – danske David Dencik, der har været med i et utal af serier og film.

”Det her er helt normalt. Her er ingen luksus på nogen måde – faktisk er jeg ret glad for det, jeg har fået her,” siger han og indikerer det meget spartanske rum med slidte industrigulvtæpper og et rundt bord der ligner noget fra en kantine i 80’erne. En gammel lædersofa komplimenterer det overordnede look ganske glimrende.

”Jeg er faktisk lidt imponeret over, at de har givet mig alle de her snacks,” siger David og roder lidt rundt i bunken af assorterede slikposer, chokolade og chips. ”Denne her tager jeg med hjem til konen”, siger han og løfter op i en kasse med ”Mince tarts”, der bedst kan beskrives som en slags tarteletter med fyld af rød marmelade.

”Egentlig er jeg rigtigt godt tilfreds med forholdene her, for der bliver taget god hånd om os – selvom det da sagtens kan være lidt irriterende at lave optagelser, hvor man skal stå i timevis og være helt gennemblødt og kold ude i 3 graders varme et sted i Dublin. Men jeg ville jo ikke bytte med noget som helst,” siger David.

Hans kollega, Jacob Oftebro (1864, Flaskepost fra P) er enig i at det er hårdt, men er alligevel rigtigt godt tilfreds med forholdene på optagelserne til Rig 45: “Vi har det faktisk okay her. Men det er lange dage, som det altid er, og når man har stået i modvind og kunstig regn i timevis er der sjældent overskud til, at vi gør andet end bare lige at gå ned til den nærmeste restaurant og spise,” siger den norsk/danske skuespiller.

Mord på boreplatformen

Rig 45 er måske nok som mange andre optagelser når det kommer til mangel på luksusfaciliteter for holdet og skuespillerne – men ellers adskiller den sig faktisk ganske betragteligt fra andre nordiske produktioner. Det er nemlig en actiontriller med fart i billedet fra start til slut.

Rig 45 foregår midt i Nordsøen og med nordiske, irske og skotske skuespillere på rollelisten. Optagelserne af Rig 45 foregår i øjeblikket i Irland. Seriens instruktør er Per Hanefjord, der tidligere har instrueret flere episoder af Viaplay- og TV 3-serien Forbandet, som vi har anmeldt her.

“Det var et stort øjeblik, da jeg – med et spændende thriller-manus i min hånd – hang alle skuespillernes navne og billeder op på min væg! Et internationalt drømme-cast i en fantastisk og dramatisk kulisse! Det bliver ikke bedre end det”, siger Per Hanfjord.

Et mandskab – en morder

Andrea (Catherine Walker), en tilsynsmand fra Benthos Oil, sendes ud til Rig 45 to dage før jul for at undersøge en dødsulykke. Da hun begynder at undersøge sagen, finder Andrea ud af, at besætningen ikke er meget for at tale med hende, og hun har svært ved at finde ud af hvad der i virkeligheden er sket.

Da bordeplatformen bliver ramt af en orkan, og alle former for kommunikation til fastlandet bliver afskåret, indser besætningen, at ulykken ikke bare er en fatal ulykke, men et mord, og de ved nu, at de er i reel fare.

Premieren på ​​Rig 45 er planlagt til sommeren 2018 på Viaplay og bliver formentlig også distribueret til lande uden for norden efterfølgende.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.