×
TeknologiTophistorie

Sig Hey Google til den nye Fiat 500-familie

Fiat og Google har sammen snittet tre Fiat 500 Hey Google-modeller, hvor integrationen af Googles assistent er ført helt igennem.

Bilproducenter og teknologivirksomheder nærmer sig hinanden med stigende hastighed, og nu har Google og Fiat taget endnu et skridt. De to selskaber har sammen udviklet tre nye Fiat 500 Hey Google-modeller, der, som navnet antyder, har fået Googles assistent dybt integreret. Modellerne er en Special Limited Edition og der er desværre ingen planer om, at Danmark er blandt de lande, hvor de kan købes.

Mere sært er det, at de tre modeller ikke tæller den elektriske Fiat 500e. Der er kun kommet Hey Google-udgaver af Fiat 500, 500L og 500 X; alle fossiludgaver.

Google Assistant integrationen i bilerne er ret dyb, takket være My Fiat Action, der bygger bro mellem Fiats Mopar Connect-tjeneste og Google Assistant. Det betyder blandt andet, at chaufføren kan spørge assistenten om bilens aktuelle brændstofniveau eller hvor mange kilometer bilen har kørt en given dag.

Mange af de nye funktioner kan også bruges, selv om man ikke sidder i bilen. Er man i tvivl, kan man eksempelvis spørge sin telefon – eller den Google Nest Hub der medfølger i velkomstpakken – om bilens døre er låst og om man har huske at lukke bagklappen. Den kan også svare på, hvor bilen holder parkeret.

Fiat 500 Hey Google
De tre Hey Google-modeller, Fiat 500, 500X og 500L.

Men det er ikke bare en ren softwareintegration. Der er Hey Google-badge på bilerne i serien, ligesom den hvide farve og det sorte tag skal symbolisere “søgemaskinens blanke side”. Den centrale stolpe på bilerne er også udsmykket med mønstre i Google-farver; et mønster der går igen på sæderne i kabinen.

Køber man en af modellerne, får man desuden en velkomstpakke, bestående af Google Nest Hub et cover til bilnøglerne og andre lækkerier.

Fiat 500 Hey Google
Fiat 500 Hey Google.
Fiat 500L Hey Google.
Fiat 500 Hey Google
Fiat 500X Hey Google.

Hey Google-modellerne sættes til salg i ti europæiske lande, nemlig Italien, England, Frankrig, Spanien, Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien, Holland og Polen. Læs mere om tiltaget hos Google eller hos Fiat.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.