×
Elbiler

Fiat 500 genfødes som elektrisk bybil; her er dansk pris

Den elektriske udgave af ikonet Fiat 500 ruller ud på de danske veje til oktober, til en pris på lige under 300.000 kroner.

Efter 13 år på markedet genfødes den ikoniske klassiker Fiat 500 igen – denne gang som en 100 procent elektrisk bybil med det højeste niveau af autonom kørsel for sin klasse. Den første udstyrsvariant bliver lanceringsmodellen Fiat 500 “la Prima”, der som standard har udstyr fra øverste hylde og et batteri på 42 kWh, der giver en rækkevidde på 320 km (WLTP). 

Den har desuden mulighed for hurtigladning med op til 85 kW, der betyder, at den kan oplade batteriet til 80 procent på 35 minutter.

Fiat 500 lever, som den første i sin klasse, op til selvkørende kørsel på niveau 2. Den vil være i stand til på egen hånd at accelerere, bremse, holde vognbanen, læse vejskilte og foreslå ændringer i hastigheden. Den vil også holde nøje øje med fodgængere og cyklister takket være 360-graders “droneoverblik”, fortæller Fiat.

Den nye Fiat 500 er også den første model fra FCA (Fiat Chrysler Automobiles) med det nye infotainmentsystem Uconnect 5, der kan parres trådløst med smartphones. Det har en 10,25 tommer trykfølsom skærm, der er integreret i instrumentbordet. Uconnect 5 tilbyder en række opkoblingsløsninger:

  • My Assistant forbinder føreren med en servicemedarbejder i tilfælde af nedbrud eller uheld.
  • My Remote giver mulighed for at styre opladningen, finde bilen, låse bilen op eller i og indstille klimaanlægget fra en smartphone.
  • My Car betyder, at man kan tjekke en række parametre på sin bil lige fra serviceintervaller til dæktryk.
  • My Navigation gør det muligt at sende sin destination til bilens navigation og tjekke trafikken, vejret og om der er fartkameraer langs ruten via appen. Man kan også se, om der er ladestandere i nærheden, og hvilke man kan nå med sin nuværende mængde strøm.
  • Mulighed for My Wi-Fi, der danner et hotspot i bilen for op til 8 enheder.
  • Mulighed for My Theft Assistance, der giver omgående besked, hvis bilen bliver stjålet.

Fiat 500 “la Prima” kommer også med talegenkendelse, så man kan tale til bilen for at styreeksempelvis klimaanlæg og vælge musik.

Apropos musik: Bilens AVAS (Acoustic Vehicle Alert System), som giver en akustisk advarsel til bløde trafikanter ved hastigheder op til 20 km/t., udsender ikke en almindelig lyd, men vil afspille musikken fra Felinis film Amacord, der er komponeret af Nino Rota.

Fiat 500 “la Prima” kommer kommer i et begrænset antal inklusive levering, en af tre mulige farver, mode-3-kabel og Easy Wallbox til en pris på 289.990 kroner. Den forventes at komme til Danmark i oktober måned. Du kan læse mere om bilen hos Fiat. Her er billeder af bilen (klik for større):

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.