TeknologiTophistorie

Spotify varsler stor fyringsrunde

Den svenske streaminggigant varsler stor fyringsrunde – seks procent af de ansatte kan se frem til en fyreseddel.

Spotify er senest i rækken af tech-giganter der må skære ned. Selskabet meddeler, at den vil skille sig af med seks procent af de ansatte. Udmeldingen kommer i halen af, at Bloomberg bragte rygter om en større fyringsrunde til torvs.

– Vi har truffet den svære, men nødvendige, beslutning om at reducere antallet af medarbejdere, skriver Spotify-CEO, Daniel Ek, i en meddelelse.

Heri forklarer han også, at Spotifys driftsomkostninger det seneste år er steget dobbelt så hurtigt som omsætningen.

“Som mange andre ledere håbede jeg at kunne opretholde den stærke medvind fra pandemien og troede på, at vores brede globale forretning og lavere risiko for virkningen af ​​en opbremsning i annoncer ville isolere os. Set i bakspejlet var jeg for ambitiøs i at investere forud for vores omsætningsvækst. Og af denne grund reducerer vi i dag vores medarbejderbase med omkring seks procent på tværs af virksomheden. Jeg tager det fulde ansvar for de tiltag, der fik os her i dag. Mit fokus er nu på at sikre, at hver medarbejder behandles retfærdigt, når de forlader os,” skriver han videre.

Ifølge det seneste kvartalsregnskab har Spotify 9.800 ansatte. Knapt 600 ansatte kan altså forvente en fyreseddel i de kommende dage.

Udover personalenedskæringerne varsler virksomheden visse organisationsændringer, hvor blandt andet virksomhedens content manager går af med øjeblikkelig virkning.

Spotify er ikke alene med en fyringsrunde. Google-ejer Alphabet meddelte fredag, at de vil skille sig af med seks procent af de ansatte. Det svarer til 12.000 stillinger. Amazon, Meta og Microsoft har også varslet store fyringsrunder i de forgangne uger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.