×
Elbiler

Tesla bygger kæmpefabrik i Berlin

Tesla har besluttet, at den fjerde gigafactory skal bygges lige uden for Berlin – og den skal være klar til at levere biler allerede om to år.

Den næste af Teslas såkaldte gigafactorys skal ligge i Tyskland, lige uden for hovedstaden Berlin. Det har Elon Musk bekræftet. Elbilsfabrikanten har forlængst meldt ud, at de ville en kæmpefabrik i Europa, men har brugt årevis på at lede efter det rette sted at placere fabrikken.

Adskillige europæiske lande har forsøgt at gøre sin hoser grønne, men Tyskland har været Musks favorit igennem et stykke tid. Firmaet er allerede begyndt at søge personale til fabrikken i Tyskland – dog er beliggenheden angivet til “remote, Germany”.

Fabrikken i Berlin bliver omtalt som ‘Gigafactory 4’ og vil blive placeret i nærheden af den nye lufthavn i Berlin. Tesla planlægger også at oprette et design- og ingeniørcenter i Berlin, fortalte Musk. I vanlig stil har Musk også spredt nyheden på Twitter:

Tesla er netop blevet færdig med at bygge sin tredje Gigafacotory i Shanghai, Kina. Fabrikken i Berlin bliver næsten identisk med denne, da de begge skal bygge Model 3 og Model Y.

De øvrige gigantfabrikker ligger i Reno, Nevada og i Buffalo, New York. Musk har udtrykt forventninger om, at der skal bygges mellem 10 og 12 fabrikker rundt om i verden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.