fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Tesla-dørhåndtag beskyldes for at være årsag til dødsfald

Amerikansk familie har sagsøgt Tesla på grund af dørhåndtagene i Model S. En bevidstløs mand blev fanget i bilen og døde af røgforgiftning efter et uheld.

Det futuristiske dørhåndtag på Tesal Model S beskyldes nu for at være skyld i, at den 48-årige amerikanske anæstesiolog Dr. Omar Awan omkom efter en bilulykke. Ifølge Digitaltrends mistede Awan herredømmet over sin leasede Tesla Model S og bragede ind i et palmetræ. Bilen brød i brand, og på grund af de specielle dørhåndtag, der trækker sig ind under kørsel, kunne en politibetjent der ankom til ulykkesstedet, ikke få døren til bilen åbnet.

Den afdøde læges familie forklarer yderligere, at både politimanden og tilfældige forbipasserende måtte se hjælpeløse til, mens den bevidstløse mand blev omslugt af ild og røg. For at gøre ondt værre, hævder familien, at branden opstod i bilens batteri. Dødsårsagen er angivet til at være røgforgiftning – for afdøde havde ikke pådraget sig hverken interne kvæstelser eller brækkede knogler i uheldet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ulykken skete i Florida, USA, og familien har ny lagt sag an mod Tesla – dokumentet kan læses her. Historien melder ikke noget om, hvorfor hverken politimand eller tilskuere forsøgte at smadre et af bilens vinduer. 

Politiet forsøgte dog at bruge deres udleverede brandslukkere, men bekæmpelse af brand i litium-ion-batterier kræver voldsomt meget vand, da batterier er tilbøjelige til en kædereaktion kaldet termisk løbning (Thermal Runaway). Brandmænd fik til sidst dæmpet flammerne med vand, men branden i bilen genantændte ifølge anklagen to gange efter at den var blevet slæbt væk fra ulykkesstedet.   

Back to top button