×
ElbilerTophistorie

Tesla-fyringer rammer den billige Model 2

Selv om Elon Musk benægter at den billige Model 2 er skrottet, er mange af de involverede blevet ofret i den seneste fyringsrunde.

Sagen om den billige Tesla Model 2 fortsætter. For to uger siden rapporterede Reuters, at Tesla havde droppet planerne om bilen. En artikel som Musk var hurtig til at kalde “løgn” på sit sociale medie X. Men helt så simpelt er det ikke, hævder mediet electrek.

Forleden fyrede Tesla ti procent af deres ansatte – og det er gået ud over mange af de involverede i Model 2-projektet, hævder mediet, der har talt med kilder indenfor Tesla. De hævder også, at al finansiering er fjernet fra projektet, der internt går under navnet NV9.

I stedet er Teslas fokus drejet over på den robotaxi, som vil blive vist frem den 8. august. Af samme årsag har Musk beordret, at der skal fokuseres på udvidelsen af Gigafactory Texas, som skal huse et kæmpe datacenter til Robotaxi-projektet.

Læs mere: Tesla præsenterer selvkørende robotaxi den 8. august.

Betyder det så, at vi aldrig får Model 2 at se? Det er stadig ikke besluttet. For selv om den ikke er helt “død”, er projektet blevet parkeret bagerst i køen.

Til gengæld er det nu bekræftet at flere højtstående personer forlader Tesla i forbindelse med de nylige fyringer. Heriblandt Drew Baglino, som har været hos Tesla siden starten og arbejdet med udvikling af drivlinjer og batterier. Han har blandt andet været stærkt involveret i den nye 4680-battericelle.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.