fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Tesla Model Y – her er det endelige design

Tesla har offentliggjort det første billede af en produktionsklar Model Y, såvel som en række billeder fra samlebåndet, hvor bilen samles.

Under fremlæggelsen af Teslas seneste kvartalsregnskab fortalte Elon Musk, at firmaet allerede har startet produktionen af Tesla Model Y – og at de første vil blive leveret allerede i næste måned. Et halvt år tidligere end først lovet. Nu har Tesla offentliggjort en række billeder; både af den produktionsklare bil og fra samlebåndet, hvor bilen samles.

Siden præsentationen af Model Y har vi udelukkende set billeder af præ-produktionsmodeller, men her er the real deal – og den har ændret sig en lille smule. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet ser det ud til, at Tesla har gjort den populære Chrome Delete-udvidelse til standard. Chrome Delete er en vinylindpakning, der lader ejeren skjule krom på bilen – eksempelvis rammerne rundt om vinduerne, dørhåndtag, etc. Designet er også blevet raffineret lidt på den endelige udgave, blandt andet på fronten. Herunder en sammenligning mellem den første prototype (tv) og den endelige produktionsudgave.

Sammen med billedet af produktionsmodellen har Tesla offentliggjort en række billeder fra samlebåndet i Freemont, Californien, hvor Model Y samles. Tesla har længe arbejdet på at lave selve karosseriet i en enkelt aluminiums-støbeproces fremfor at samle det af flere stemplede stål- og aluminiumsdele. Billederne kunne tyde, på at er lykkes for dem. Allerede sidste år tog firmaet patent på en kolossal maskine, der kunne spytte aluminiums-karosserier ud i næsten et stykke.

Tesla har endnu ikke offentliggjort de danske priser på Model Y eller præcis hvornår den kommer til landet. Den kommer i to udgaver; Performance og Long Range og sidstnævnte vil have en rækkevidde på op til 505 kilometer (WLTP), hvilket er 50 kilometer mere end der først blev meldt ud.

Den danske hjemmeside er blevet opdateret med oplysninger om den nye SUV.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button