×
ElbilerTophistorie

Tesla tvunget til at opdatere over 362.000 ‘selvkørende’ biler

Amerikanske trafikmyndigheder har vurderet af Full Self Driving betaen øger risikoen for trafikulykker. Nu skal 362.000 biler opdateres.

Problemer med det såkaldte Full Self Driving-system, eller FSD Beta, har tvunget Tesla til at sende en opdatering ud til over 362.000 biler i USA. Officielt hedder det en tilbagekaldelse, fordi Tesla har indsendt oplysninger om tiltaget til trafiksikkerhedsmyndigheden NHTSA. Men bilerne skal ikke køres på værksted. I stedet sendes opdateringen ud til bilerne over internettet.

Ifølge National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA, tillader FSD køretøjer at køre over lovlige hastighedsgrænser og gennem vejkryds på “en ulovlig eller uforudsigelig måde”.

Test og analyse, der er udført af NHTSA viser, at en komponent i systemet, der styrer bilen på gaderne i byen, kan skabe “en urimelig risiko for motorkøretøjers sikkerhed baseret på utilstrækkelig overholdelse af trafiksikkerhedslovgivningen”.

Myndigheden skriver videre, at det udelukkende gælder for Full Self Driving betaen. Ikke den mindre avancerede Autopilot-funktion, der også er ombord i Teslas biler. Denne er fortsat under undersøgelse.

Sikkerhedsagenturet sagde torsdag, at Tesla gik med til tilbagekaldelsen og planlagde at rette fejlene gennem en over-the-air-opdatering af de berørte køretøjer. Tilbagekaldelsen involverer alle fire af de modeller, Tesla sælger, og dækker køretøjer produceret fra 2016 til 2023.

Full Self Driving er et ufærdigt system med ambitionen om at gøre biler fuldstændig førerløse. Tesla har tidligere oplyst, at systemet bruges af omkring 400.000 kunder i Nordamerika.

Ifølge NHTSA er Tesla uenig i kritikken, men har accepteret en frivillig tilbagekaldelse ud fra et princip om ekstra forsigtighed.

Det er bare få dage siden, at organisationen Dawn Project udsendte en antireklame omhandlende netop FSD.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.