ElbilerTophistorie

Tesla viser den nye Model S Plaid – en F1-racer til landevejen

Tesla Model S Plaid har 1.020 heste og er den hurtigst accelererende bil i produktion. Men den kræver et gevaldigt greb i baglommen.

Elon Musk har ved en begivenhed, der løb af stablen natten til fredag, vist den nye topmodel Tesla Model S Plaid frem. De første 25 eksemplarer blev leveret ved eventet, der blev sendt direkte fra fabrikken i Californien.

Model S Plaid kan prale af tre elektriske motorer, en motoreffekt på over et tusinde hestekræfter og en anslået rækkevidde på 650 kilometer. Den kan accelerere fra 0-100 km/t på fjollede 2,1 sekunder, hvilket gør den til den hurtigst accelererende bil i produktion i dag. Den har en tophastighed på 322 km/t. Det kræver dog specielle dæk, der først leveres fra efteråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Hvorfor har vi gjort denne bil så vanvittig hurtig? Vi vil vise, at en elbil kan være den bedste bil nogensinde – at bæredygtige biler kan være de bedste biler på alle måder, sagde Elon Musk under eventet.

Hurtigere opladning

Under optimale forhold kan batteriet i Tesla Model S Plaid fyldes med 300 kilometers rækkevidde på bare 15 minutter. Det er tjept. Bilen kan også bryste sig af luftmodstand med en koefficient på bare 0,208, hvilket er lavere end både Mercedes EQS og Lucid Air.

Model S Plaid kan også “gætte” hvilken køremåde, den skal aktivere på et givent tidspunkt. Eksempelvis sættes bilen automatisk i bakgear, hvis man skal ud af garagen.

– Den vil være hurtigere end nogen Porsche og mere sikker end nogen Volvo, lover Elon Musk.

Kommer til Danmark næste år

Tesla Model S Plaid er allerede lat på Teslas danske hjemmeside, men er først klar til levering i første kvartal 2022. Prisen, spørger du? Den er på sølle 1.231.412 kroner. Det er basisudgaven. Vil du have Enhanced Autopliot må du lægge 29.20 kroner ekstra på disken – og de fuldt selvkørende egenskaber koster yderligere 58.300 kroner. Men det er vist småpenge, hvis man har råd til bilen i det hele taget …

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tesla har tidligere luftet planer om en Model S Plaid+ med endnu længere rækkevidde, men den plan er lagt i graven.

Med den nye lov om vanvidskørsel in mente bliver det interessant at se, hvor hurtigt man kan finde en Tesla Model S Plaid på politiauktion … 😉

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.