Teknologi

USA’s justitsministerium går i kødet på techgiganterne

Det amerikanske justitsministerium meddeler, at de har indledt en undersøgelse om techgiganterne har brugt ufine metoder til at opnå deres position.

Det amerikanske justitsministerium meddelte i aftes, at de vil undersøge, om de store techvirksomheder har brugt konkurrenceforvridende metoder til at opnå deres status.

Selv om der ikke er nævnt specifikke navne i pressemeddelelsen, skrives der, at det vedrører ”søgemaskiner, sociale medier og nogle online detailforretninger”. Og ifølge Reuters gættes der på, at det dækker over de helt store firmaer som Apple, Google, Facebook og Amazon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efterforskningen vil undersøge, ”hvorvidt og hvordan de markedsførende online-platforme har opnået en stærk position på markedet og reduceret konkurrencen, undertrykt innovation, eller på andre måder har skadet forbrugerne”.

Ifølge en række embedsmænd fra det amerikanske justitsministerium, som avisen Wall Steen Journal har talt med, har undersøgelsen ikke noget konkret mål ud over at afdække om der er konkrete problemer, der skal rettes. Det er dog muligt, at virksomhederne kan retsforfølges, hvis det konstateres, at de overtræder love.

Stigende interesse

Meddelelsen kommer i halen på en stigende interesse for techgiganternes forretningsmetoder, ikke bare i USA men og i EU. I marts måned startede den amerikanske senator kampagnen Break Up Big Tech, hvor hun advokerer for, at Apple og App Store samt Amazon bør deles op i flere virksomheder af konkurrencehensyn. Og i EU har Margrethe Vestager beordret en undersøgelse af netop Apple og App Store på foranledning af Spotify, der har klaget over, at Apple æder af deres abonnementsindtægter via reglerne på App Store.

Back to top button