Teknologi

USB-beskyttelse mod 5G er det rene fup

En 2.300 kroners USB-dims hævdes at beskytte mod stråling fra 5G-netværk, men er i virkeligheden en helt almindelig USB-nøgle.

Der er mange, der frygter strålingen fra det kommende 5G-netværk, der installeres i Danmark og resten af verden i disse måneder. Også blandt dette medies læsere. Og den frygt er flere banditter klar til at udnytte; blandt andet virksomheden 5GBioShield, der hævder at have udviklet en USB-nøgle, der simpelthen blokerer for strålingen. Men det er fup. 

USB-nøglen er bare en helt almindelig USB-nøgle med 128 megabyte lagerplads – og en prislap på 2.300 kroner. Men det har ikke forhindret 5G-frygtende konspirationsteoretikere i at anbefale USB-nøglen til hinanden. BBC New fortæller blandt andet, at et medlem af byrådet i den engelske by Glastonbury – der blandt andet er kendt for en stor musikfestival – har anbefalet enheden i en rapport til byrådet. Det fortæller BBC News.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhedsfirmaet Pentest Partners bestilte et eksemplar, skilte den ad og konkluderede, at det er en billig USB-pind fra et overskudslager i Kina, der har fået et ekstra klistermærke. Den indeholder ikke et eneste stykke teknologi, der ikke findes i enhver anden USB-pind.

”Vi kan ikke sige med sikkerhed, om klistermærket har ekstra funktionalitet, der ikke bruges andre steder i verden, men vi er overbeviste om, at du selv kan regne den ud,” skriver Phil Eveleigh, forskeren, der demonterede USB-nøglen, i sin gennemgang.

– Vi er i besiddelse af megen teknisk information med masser af historiske data, der bakker det op, siger Anna Grochowalska fra firmaet.

5G
Den fås endda i forskellige farver …

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.