×
GadgetsTophistorie

Vækkeuret Steve Jobs ville have elsket

Lexon Flip Premium er et godt eksempel på, at teknologi kan bruges til at skabe intuitive brugerflader, der ikke kræver indsigt at bruge.

I disse smartphonetider er vækkeuret nærmest blevet helt overflødiggjort, men det forsøger franske Lexon nu at gøre noget ved. Med Lexon Flip Premium udnytter de simpel teknologi til at lave en kreativ løsning, der er lige så indlysende simpel, som den er smart.

Som det ses på biledet ovenfor er det ret tydeligt om alarmen er aktiveret. Det er den ikke på billedet. Men vender du hele uret om, står der “ON” og, ja, så aktiveres alarmen automatisk. Et eminent eksempel på hvordan man udnytter teknologi til at lave en “brugerflade” alle instinktivt kan forstå. Mit gæt er, at salig Steve Jobs ville have elsket uret.

Uret er ret kompakt – bredden er 10,4 centimeter og højden 2,6 centimeter – men hele fronten er én stor LCD-skærm, der viser tiden i bedste 1980’er retro-stil. En indbygget lydsensor sørger for at tallene lyser op så snart der er støj i nærheden.

Lexon Flip Premium trækker strøm fra et genopladeligt batteri, der kan levere i op til tre måneder på en opladning. Det lades op igen via et USB-C stik på bagsiden af uret.

Sådan virker uret (foto via GIPHY).

Vil du have uret med på ferie? Ingen problemer. Der er indbygget en “rejselås”, så det ikke aktiveres ved et uheld mens det ligger i kufferten.

Det er ikke lykkes at finde en dansk forhandler af Lexon Flip Premium, men vækkeuret kan naturligvis købes på nettet. Eksempelvis hos Lexon selv, der sælger det i fire forskellige farver for 49,90 euro – 372 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.