ElbilerTophistorie

Vinfast klar med europæiske priser

Vietnamiske Vinfast har på rekordtid lanceret hele fire elbiler. Nu er der kommet europæisk prislap på to af deres modeller.

Vietnams svar på Tesla, elbilsproducenten Vinfast, meddelte allerede sidste år, at de vil have del af elbilskagen i Europa. Nu er de klar med euro-priser på to af de modeller, der kommer til kontinentet.

De biler, som Vinfast vil udfordre med, går under betegnelsen VF8 og VF9. Det er de samme modeller, som blev vist på biludstillingen i Los Angeles sidste efterår, men som dengang hed E35 og E36. Begge modeller kan forudbestilles på selskabets europæiske hjemmeside.

VF8 er indgangsmodellen. Den har nogenlunde samme dimensioner som en Tesla Model Y, dobbelte elmotorer på i alt 260 eller 300 kW og et batteri til op til 504 kilometers rækkevidde. Ydeevnemæssigt er der tale om et officielt energiforbrug på 17,1 kwh/100 km – eller 0-100 km/t på 5,9 eller 5,5 sekunder.

Vinfast VF8
Vinfast VF8.

Prisen for denne model starter ved 43.350 euro, altså omkring 322.000 danske kroner. Og lyder det billigt, så er det fordi bilen sælges uden batteripakke. Vinfast har nemlig valgt, at batteriet skal leases ved siden af. Prisen for leasingen oplyses ikke, men ideen er, at batteriet automatisk udskiftes når og hvis det slides ned under 70 procent.

Vinfast VF9 er en ordentlig krabat

Er VF8 for klejn, kan man i stedet vælge storebror Vinfast VF9, der er en ordentlig kolos. Den er 5,1 meter lang og to meter bred. Vil du kunne kigge over taget, skal du være mindst 1,80 høj, da bilen måler 1,72 centimeter. Fordelen er, at der er meget plads indenfor og modellen tilbydes som seks/syv-personers.

Vinfast VF9
Vinfast VF9.

Modellen har samme drivlinje som VF8, altså 300 kW fra dobbeltmotorer. Dog er batteriet større; du kan få den med en rækkevidde på op til 550 kilometer (WLTP). Accelerationen fra 0-100 km/t er på 6,5 sekunder.

Prisen for denne krabat starter ved 58.650 euro (436.000 kroner). Igen skal det forbehold tages, at batteriet skal leases.

Det skal påpeges, at alle værdier for ydeevne og forbrug er foreløbige, typegodkendelse vil først finde sted i “anden halvdel af 2022”. Først da bliver der tale om at sælge bilerne, oplyses det.

Kig mere på Vinfast på deres hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.