fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Vietnamesisk elbil har Europa i sigtekornet

VinFast, der kaldes Vietnams svar på Tesla, kommer til Europa næste år, bekræfter selskabets chef i et interview.

Det knopskyder med asiatiske elbilsmærker i disse år. De færreste er kommet til Europa, men nu melder vietnamesiske Vinfast, at de kommer til Europa med to nye modeller om et års tid. Der er nok ikke mange, der kender Vinfast, men producenten har på relativt kort tid overhalet Mitsubishi, Ford og Honda og er nu det femtebedst sælgende bilmærke i Vietnam.

Vinfast blev grundlagt i 2017 og er ejet af Vingroup, der oprindeligt producerede nudler, men nu har økonomiske interesser i både fast ejendom, feriehoteller, skoler, hospitaler og smartphones. Vingroups grundlægger, Pham Nat Vuong, der er Vietnams rigeste mand, har lovet at investere 2 milliarder dollars i Vinfast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tdligere på året blev de to bilmodeller, der skal til Europa (og USA), vist frem. Vinfast VF33 ligner en udfordrer i samme klasse som Volvo XC90. Den får to elektriske motorer med en samlet effekt på omkring 400 hk. Vinfast VF32 er en mindre model, der vil kunne fås i varianter med en eller to motorer.

Mere interessant er ideen om at sælge bilerne med batterileasing. Batteriet er bilens absolut dyreste komponent og ved at sælge bilen uden batteri, kan prisen trykkes god ned. Når batterikapaciteten går under 70 procent, udskiftes det af selskabet. En ide, der tidligere er blevet udforsket og opgivet af Renault.

Lanceringen i Europa er planlagt til 2022, fortæller brandchef Nguyen Thi Van Anh i et interview med Reuters:

– Vi kommer til USA, Canada og Europa på samme tid. I Europa kommer vi til Tyskland, Frankrig og Holland, siger Nguyen Thi Van Anh i interviewet.

Der er altså ingen konkrete planer om at bringe bilerne til Danmark. Men ligesom Tesla og Volvo vil Vinfast sælge sine biler på nettet, så det ville ikke kræve mange ændringer at give danskerne lov til at handle også.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af andre, primært kinesiske, bilmærker kan nævnes Aiways (der er kommet til Danmark), Xpeng, Nio og Byton, ligesom tech-giganten Xiaomi har erklæret, at de vil bygge elbiler.

Back to top button