×
ElbilerTophistorie

Volkswagen Golf bliver elektrisk fra 2028

Fra 2028 bliver Volkswagen Golf udelukkende elektrisk. Den niende generation af den ikoniske bil vil kun kunne fås som elbil.

Der har længe været spekulationer omkring elektrificeringen af Volkswagen Golf. Men nu melderVW-chefen Thomas Schäfer klart ud. Når den niende generation af Golf, den såkaldte Mk9 Golf, kommer i 2028 vil den udelukkende kunne fås som en ren elbil. Ingen benzin, diesel eller hybrid-teknologi.

Om den døbes ID. Golf er uvist, men han fortæller yderligere, at modellen skal positioneres mellem “folkevognen” ID. 2 og ID. 3. Sidstnævnte ses internt som en slags “Golf Plus”.

Mk9 Golf bliver også den første bil fra Wolfsburg, der baseres på den nye SSP-arkitektur.

SSP-arkitekturen lægger op til markante forbedring i ydeevnen, i forhold til den nuværende MEB-arkitektur. Eksempelvis vil den kunne håndtere 800 volt-teknologi, der giver en ladeeffekt der langt overstiger de 175 kW som VW-bilerne topper på i øjeblikket.

Tyskerne har tidligere fortalt, at SSP-modellerne vil være i stand til at lade fra 10 til 80 procent på ned til 12 minutter. Til sammenligning tager de seneste ID-modeller omkring 35 minutter om samme opgave.

Den elektriske Volkswagen Golf vil sandsynligvis være udrustet med Volkswagen Gruppens nye “unity”-batteri. Et batteri, der bygges af gruppen selv og skal bruges i samtlige elbiler.

Så sent som forleden fremviste Volkswagen en elektrisk GTI, baseret på Volkswagen ID. 2.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.