ElbilerTophistorie

Volkswagen ID.3 kan køre 531 kilometer på en opladning

Med mormor-kørsel kan batteriet i Volkswagen ID.3 strækkes rigtig langt. Officiel rækkevidde er overgået med mere end 100 kilometer.

Køreturen bliver næppe sjov, men det kan faktisk lade sig gøre at få en Volkswagen ID.3 til at køre hele 531 kilometer på en enkelt opladning. Det er mere end 100 kilometer mere end bilens officielle rækkevidde, der er på 420 kilometer. Det blev bevist under en test, hvor bilen blev kørt fra Zwickau i Tyskland til Schaffhausen, der ligger i Schweiz.

Føreren under testen var dog ikke hvem som helst. Det var nemlig schweizeren Felix Egolf (ja, det hedder han – e-Golf) som har specialiseret sig i disciplinen hypermiling. Det er et koncept, hvor man presser det maksimale ud af serieproducerede biler, med så besparende en kørestil som overhovedet muligt.

Alt i alt brugte Felix Egolf omkring ni timer på at køre fra Zwickau til Schaffhausen. Rekordbilen var en Volkswagen ID.3 1st Pro Performance med et 58-kWh batteri og en ydelse på 204 hk.

– Det føles næsten, som om bilen er støbt i et stykke. Den er kompakt, men er alligevel rummelig. Den har et cool og næsten lidt futuristisk design. Og luftmodstanden er minimal, udtalte Felix Egolf, efter at han var ankommet til Schaffhausen.

En video af turen kan ses her:

Strømforbruget lå på turen på imponerende 10,9 kWh per 100 kilometers kørsel. Det er væsentligt mindre end de offcielle forbrugstal, der ifølge WLTP er på mellem 14,5 og 15,4 kWh/100 km. Det på trods af, at strømforbrugende udstyr som navigation, dagskørelys, radio og ventilation var tændt enten noget af tiden eller på hele køreturen.

Volkswagen ID.3 produceres på elbilsfabrikken i netop Zwickau. Bilen er på vej mod Danmark og kan opleves hos de danske Volkswagen-forhandlere i weekenden den 26.-27. september. Den har for nyligt modtaget skamros af de danske bilanmeldere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.