×
ElbilerTophistorie

Volkswagen ID.2 får batterisystem fra Hyundai

Når den billige Volkswagen ID.2 ruller ud på vejene, bliver det med et batterisystem fra Hyundai.

Volkswagen kommer til at anvende teknologi fra Hyundai i sine elbiler fremover. Det fortæller Hyundai Mobis i en pressemeddelelse. Heri oplyses der også, at aftalen indebærer, at der skal opføres en fabrik i Spanien – hvor den kommende Volkswagen ID.2 og Cupra Raval skal bygges.

Hyundai Mobil skal levere en såkaldt “Battery System Assembly” (BSA), som vil blive “integreret i Volkswagens næste generation af elbilsplatform”.

BSA refererer til et komplet produkt, der kombinerer en batteripakke med batteristyringssystemet (BMS) og andre nødvendige komponenter for at sikre effektiv drift af batterierne i elektriske køretøjer.

Hyundai Mobis skriver, at de vil opføre “en ny produktionsbase nær en bilfabrik i Spanien for at levere de nævnte BSA’er”.

Der skrives ikke direkte at det handler om Volkswagen ID.2. Men da tyskerne tidligere har meldt ud, at den skal bygges i Spanien, er det svært ikke at trække tråde. Også Cupras 200.000 kroners-elbil, Cupra Raval, skal bygges på den spanske fabrik.

Begge modeller skal være med til at presse priserne på elbiler ned. ID.2 har en målpris på 25.000 euro med produktionsstart i 2025.

Her en oversigt over de biler, der har det til fælles, at de sigter efter en pris på knapt 25.000 euro og en lancering i 2025:

Læs mere: Volkswagen lover billigere elbiler.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.