×
ElbilerTophistorie

Billig Fiat Panda skal konkurrere mod ID.2

Det er ikke bare Volkswagen, der drømmer om billigere elbiler. Elektrisk Fiat Panda skal konkurrere på prisen med Volkswagen ID. 2all.

Fiat melder sig nu også i gruppen af elbilproducenter, der vil sælge en model til mindre end 200.000 kroner. Nemlig en bil, der sandsynligvis bliver den nye Fiat Panda, baseret på konceptbilen Fiat Centoventi.

– Der er et reelt behov for flere overkommelige elbiler, kommenterer Fiats administrerende direktør Olivier Francois.

Han er ikke den eneste med den overbevisning hos Stellantis. Også Citroën sigter efter, at den elektriske e-C3 skal ned under de 25.000 euro. For Fiat og Stellantis handler det om at møde konkurrencen fra blandt andet Kina, men også at give et svar på billigere elbiler fra de europæiske bilproducenter.

Der er nemlig ved at være mange bilproducenter, der er enige om, at der skal billigere modeller på vejene, og at det skal ske i 2025.

Her en oversigt over de biler, der har det til fælles, at de sigter efter en pris på knapt 25.000 euro og en lancering i 2025:

Citroen e-C3 får premiere i starten af ​​næste år. Også den har fået en målpris på under 25.000 euro. Det er meget sandsynligt, at Fiat Panda vil dele en masse synergier med e-C3, oplyser Olivier Francois.

Tanken om at lancere en billig elbil er dog ikke ny for Fiat. Allerede i 2019, da de viste Centoventi-konceptbilen frem fortalte de, at de ville “reducere bilens byggeomkostninger ved at give den et spartansk design med en begrænset farvepalet, der på én gang var minimalistisk og fuldt tilpasselig”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.