ElbilerTophistorie

Volvo-elbiler får LiDAR-teknologi som standardudstyr

Næste generation elektriske Volvoer får LiDAR-teknologi og en AI-drevet supercomputer som standardudstyr for at hjælpe med at redde liv.

Som vi beskrev for et år siden, har Volvo satset pengene på LiDAR. En teknologi som Teslas Elon Musk har dømt ude. Nu er planerne blevet helt konkrete. Volvo fortæller nemlig, at den fuldelektriske efterfølger af Volvo Cars’ XC90, der vil blive lanceret i 2022, leveres med avancerede sensorer, inklusive LiDAR-teknologi og en autonom kørecomputer som standard.

Formålet er at forsøge at reducere antallet af kollisioner. De nye teknologier er også designet til specifikt at håndtere de trafiksituationer, der resulterer i mange af de øvrige alvorlige kvæstelser og dødsfald, der sker i dag. Altså et “typisk Volvo-træk”.

– Volvo Cars er og har altid været førende inden for sikkerhed. Nu definerer vi det næste niveau. Ved at have denne hardware som standard kan vi løbende forbedre sikkerhedsfunktionerne via skyen og introducere avancerede, autonome køresystemer, hvilket er med til at styrke vores førerposition inden for sikkerhed, siger Håkan Samuelsson, administrerende direktør for Volvo Cars. 

Når teknologien er implementeret, forventes den at blive forbedret over tid således at bilen vil hjælpe til med at forbedre førerens evner i sikkerhedskritiske situationer. Hvor tidligere teknologi i vid udstrækning satsede på at advare føreren om potentielle og umiddelbare trusler, vil denne nye sikkerhedsteknologi med tiden i stigende grad gribe ind efter behov for at forhindre kollisioner, fortæller Volvo.

Ud over sensorpakken og AI-computerens ydeevne bliver Volvos kommende topmodel også leveret med back-up-systemer til centrale funktioner såsom styring og bremsning, hvilket gør den hardware-klar til sikker, ikke-overvåget, autonom kørsel.

LiDAR
Ud over LiDAR får Volvoerne ultralydssensorer.

Lidar-teknologien er sammenlignelig med radarteknologi, men er baseret på lys i stedet for lyd. Lidar-sensorer udsender millioner af pulser med laserlys til nøjagtigt at fastslå hvor objekter er, ved at scanne miljøet i 3D og skaber et midlertidigt kort i realtime.

Volvo vil afsløre flere detaljer om fremtidige teknologier under Volvo Cars Tech Moment, der afholdes sidst i juni måned.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.