Fremtidens HjemTophistorie

Wemo klar med Siri-styret Smart Plug

Nu kan stikket styres med stemmen. Wemo har udsendt et Siri og HomeKit-kompatibelt Smart Plug til det europæiske marked.

Wemo, der er ejet af Belkin, laver primært produkter til det amerikanske marked, men har nu lanceret et nyt Smart Plug til det europæiske marked, fortæller Homekitnews. Wemo Mini Smart Plug er allerede dukket op på den danske Apple-hjemmeside, men kan endnu ikke bestilles.

Smart Plugs er en fiks måde at få automatiseret ‘dumme’ enheder. Man skal bare sætte et Smart Plug i en stikkontakt og slutte en enhed til den, og derefter kan du kontrollere din enhed fra hvor som helst. Både via mobilen og via stemmen.

“Når du kontrollerer Wemo Mini med Hjem-appen, kan du bruge stemmestyring med Siri fra din iPhone, dit Apple Watch eller din HomePod,” skriver Apple på hjemmesiden.

Wemo
Med et Smat Plug kan alle ‘domme’ enheder gøres intelligente.

Wemos stik er forholdsvis lille (53 gram) og relativt billig – det koster 189 kroner. Ærgerligt nok er stikket så også kun kompatibelt med Apple HomeKit – Google Assistant og Alexa er forment adgang.

Philips Hue har også et Smart Plug til det europæiske marked; det er en smule større og dyrere, men fungerer til gengæld med Google Assistant. Det har indbygget Bluetooth, men mere avancerede funktioner kræver Hue Bridge. Wemo-stikket kobler direkte til wifi og har ikke brug for bridge.

Også Samsung har snittet et Smart Plug i sin SmartThings-serie af produkter – men den kræver i sagens natur også SmartThings Hub.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.