Elbiler

5 ting du skal vide om Tesla Cybertruck

Efter måneders hype har Tesla endelige præsenteret sin Cybertruck. Bilen har en rækkevidde på 800 kilometer og kan modstå pistolkugler!

Er der én ting amerikanere elsker, er det pickup-trucks. Derfor har der også været ekstrem hype omkring Tesla Cybertruck, der har rumsteret i Elon Musks hoved siden 2012, hvor han første gang tweetede et ønske om at producere en pickup-truck. Nu er den her. Eller rettere; nu er den præsenteret. Elon Musk gik på scenen i forbindelsen med Los Angeles Motor Show og viste maskinen frem – og den er … skal vi sige: Anderledes. 

Med et design der ligner, at den er hentet fra en science fiction-film med Rutger Hauer, en krop af koldrullet stål, der kan modstå pistolkugler, en rækkevidde på mere end 800 kilometer og en prislap på bare 39.900 dollars – omkring 270.000 kroner  – for den mindste variant. Her er det, du bør vide om bilen …

Den har en rækkevidde på mere end 800 kilometer

Tesla Cybertruck kommer i tre varianter, hvoraf den største har en rækkevidde på imponerende 800 kilometer på en opladning. Tesla har endnu ikke offentliggjort motorkraft eller batteripakke, men giver dog lovning på flere data. Her er de tre varianter:

  • Enkelt motor RWD har en rækkevide på 400 kilometer og kan trække 3,4 ton. Den kan accelerere fra 0-100 km/t på 6,5 sekunder, har en topfart på 170 km/t. Den koster 39.900 dollars (270.000 kroner). 
  • Dobbelt-motor firehjulsdrev. Vil have en rækkevidde på 480 kilometer, kan trække 4,5 ton og har en topfart på 190 km/t. Den kan accelerere fra 0-100 på 4,5 sekund og vil koste 49.900 dollars (340.000 kroner).
  • Triple-motor med firehjulsdrev. Den største model med en rækkevidde på 800 kilometer, trækkraft på 6,3 ton og en tophastighed på 200 km/t. Accelerer fra 0-100 på 2,9 sekund og vil koste 69.900 dollars (470.000 kroner). Går først i produktion i 2022.

Designet er inspireret af Lotus Esprit

Elon Musk har ”noget” med Lotus Esprit-modellen fra James Bond-filmen Spionen Der Elskede Mig (1977). Den optræder som et påskeæg i Tesla-bilernes software og han har brugt lidt over seks millioner kroner på at købe en af de originale modeller, der blev brugt under optagelserne. Siden har bilen været udstillet i Teslas designcenter. Forleden meddelte Musk på Twitter, at Cybertruck er delvist inspireret af Bond-bilen – og ligheden er da også slående.

 

Den kan modstå pistolkugler

En feature, der vist primært er henvendt til det amerikanske marked. I stedet for at lave bilen på en ramme, som man normalt gør, har Tesla lavet en ny platform der benytter en skeletstruktur og gør bilen helt ekstremt holdbar. Som Musk forklarede under præsentationen:

– Cybertruck er bygget med en udvendig skal, der er fremstillet med ultimativ holdbarhed og passagerbeskyttelse for øje. Fra et næsten uigennemtrængeligt eksoskelet er hver eneste komponent designet til overlegen styrke og holdbarhed; fra ultrahårdt 30X koldvalset stål til Teslas skudsikre glas.

Tesla demonstrerede endda holdbarheden ved at give truckens døre tæsk med en forhammer, direkte på scenen. Men da det skudsikre glas skulle demonstreres, gik det galt: En metalkugle der blev kastet på ruderne knuste begge vinduer. Musk lovede dog at fikse det, inden bilen går i produktion.

“Skudsikkert” glas.

 

Den kan have halvandet ton på ladet

Tesla Cybertruck har ikke alene plads til seks personer. På ladet kan bilen bære op til 1,5 ton og lagerpladsen svarer til 3 kubikmeter (100 kubikfod). Ladet er normalt dækket af et loft, der dog kan skydes frem, hvis bilen skal lastes med noget højt. Se billederne herunder.

Cybertruck kan også trække anhængere og campingvogne. Hver variant har forskellig trækkræft, fra 3,5 ton på den mindste til 6,3 ton på den dyreste model.

Tesla Cybertruck

 

Den kører ud fra fabrikken i 2021

De to mindste varianter af Tesla Cybertruck kører efter planen ud af fabrikken i “slutningen af 2021”, mens den største variant med tre motorer først er klar til levering året efter – i efteråret 2022.

Det er dog allerude nu muligt at forudbestille bilen via Teslas hjemmeside – også på den danske hjemmeside, hvilket kunne tyde på, at Cybertruck også vil kunne ses på de danske veje i fremtiden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.