fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Tesla gør klar til solceller på taget… af elbilerne

Cybertruck fra Tesla kan blive den første elbil med solceller på taget.

Tesla bygger elbiler. Og de bygger tage af solceller. Tidligere har Elon Musk talt om, at han gerne så solceller på elbilerne, og faktisk var der efter sigende planer om det for Model 3 – men planerne blev skrottet fordi solceller på det tidspunkt ikke var effektive nok. Men her, to år senere, ser det ud til at Tesla måske er ved at være klar til at sætte solceller på taget af elbiler.

Først på Tesla Cybertruck

Cybertruck er i forvejen en af de mest underlige biler nogensinde, så lidt ekstra features fra eller til burde ikke betyde så meget lader det til, tankegangen er hos den amerikanske elbilsproducent. Derfor bliver det muligt at bestille Cybertruck i en version med solcelletag. Hvordan og hvad det kommer til at koste er endnu usikkert – men det vurderes at bilen vil kunne køre ca. 25 km ekstra pr. dag hvis bilen har solceller på taget – alt efter, selvfølgelig, hvor meget solen skinner. Cybertruck giver god mening som den første bil med solceller på taget, da den har væsentlig større overflade end de fleste andre elektriske biler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andre producenter er igang

Tesla er ikke det eneste firma, der er på vej med solceller som hjælp til el- og hybridbilers batterier – også Hyundai leger med konceptet, og der findes eksempler på biler fra blandt andet Sono Motors, som udelukkende kører på strøm fra solceller.

Teslas Cybertruck skulle være klar til levering engang i løbet af næste år – inden da vil man kunne konfigurere bilen online, og her vil solcellerne være et tilvalg.

Back to top button