×
AnmeldelseMobil og tablets

Anmeldelse: HP Elite x3 er en rigtig cheftelefon

HP Elite x3 er en smuk smartphone, der ved første øjekast synes gigantisk men også velbygget. Den adskiller sig ikke designmæssigt fra så mange andre smartphones, men man øjner kvalitetsmaterialer og -komponenter. Med sit blanke metallook og tydeligt skiltede B&O højttalere, signalerer x3 Elite kvalitet og er da også klart en af de mest imponerende Windows-telefoner på markedet.

Solid og metalskinnende skrivebordsdock

Det elegante metallook fortsætter over i den lille men ekstremt solide stander/dock, der følger med telefonen. Den fungerer som en mere sofistikeret oplader, end den adapter+ledning-kombo, de fleste andre smartphones spiser os af med, og er samtidig også en dock, der kan lade ens mobiltelefon fungerer som pc sluttet til en skærm.

Ideen om kvalitet og ydelse fortsætter på specifikationssiden, hvor der er en 2K AMOLED-skærm og komponenter, der sikrer en ydelse på højde med de hurtigste Android-mobiler og iPhone 7.

Windows på godt og ondt

Men det er en Windows-mobil, hvilket på den ene side betyder, at der er nogle ting, den gør rigtig godt, og på den anden side, at man oplever begrænsninger i forhold til Android og IOS. Ikke så meget selve styresystemet, der lige som de to andre har fordele og ulemper, men snarere på app-siden, hvor man klart oplever, at der bare er en del apps, som ikke bliver lavet til Windows. Også nogle af de allermest populære og brugbare. Men heldigvis er der også fordele.

Mobil og pc i ét

Hvis du er glad for Windows Phone og styresystemets unikke muligheder, så kan du selvfølgelig sagtens købe en Elite x3 som din næste private mobil – men design, pakning og det inkluderede ekstraudstyr signalerer helt klart, at HP hellere vil appellere til din chef. HP Elite x3 er designet til at være en arbejdstelefon. Og faktisk mere end det.

Microsoft var først ude med inkluderet software, der skulle gøre det muligt helt at droppe arbejds-pc’en og bare bruge sin mobil. Hvilket selvfølgelig er særligt attraktivt for folk, der ofte arbejder ude. Med det inkluderede ekstraudstyr og det ekstraudstyr, HP sælger til Elite x3, så bliver de muligheder endnu bedre. Microsofts Continuum er software, der kun findes i Windows 10 Mobile og i høj grad udvisker grænserne mellem telefon og pc – slut din telefon til en skærm og keyboard+mus enten via en dock eller trådløst, og du har pludselig et værktøj, der på stort set alle væsentlige måder minder om en Windows 10-pc.

HP Workspace lader dig tage arbejdet med overalt

Du kan bruge mange af de programmer, du også arbejder med på pc og sætter du mobilen i den medfølgende dock, så er du tilsluttet skærm og evt. USB-tastatur og mus med et klik. Continuum sørger for at udnytte den større skærm og tilbehøret, så du egentlig ikke bemærker, at du arbejder på en telefon. HP tager den tanke et skridt videre og ud over den inkluderede dock, så er der også adgang til HP’s virtualiseringstjeneste Workspace. Her kan du – eller firmaets IT-afdeling – installere alle de programmer, du er vant til at arbejde med (også din virksomheds specialsoftware, der kræver en pc), og du kan arbejde videre fra din telefon, når du først er logget ind.

Cloud-løsning uden lagerplads

Vi bøvlede lidt med at logge på første gang, men da det først lykkedes, så fungerede det også upåklageligt. Måske var der en anelse lag, men i det store hele var det ikke anderledes end at arbejde på andre systemer, der står og trækker på info fra skyen hele tiden. Men ellers foregik arbejdet på et virtuelt skrivebord, hvor kun de installerede programmer begrænsede, hvad vi kunne. Der er ingen tvivl om, at på mange arbejdspladser ville medarbejderne godt kunne nøjes med en Elite x3 og en form for dock. HP Workspace er inkluderet i Elite x3, men ud over prøveperioden så koster det et månedligt abonnement, der kan tilpasses antal brugere og behov. Der er ikke lagerplads i Workspace, men her kan du tilslutte cloud-løsninger som f.eks. Google Drive eller OneDrive.  Har virksomheden sin egen virtualiseringsløsning, så kan HP Elite x3 også kobles på denne i stedet.

Continuum imponerer

Continuum fungerer også formidabelt trådløst. F.eks. med Microsofts Wireless Display Adapter eller HP’s egen Elite Lap Dock (som vi også har anmeldt). Når du tilslutter dig trådløst med Continuum så får du adgang til alle din mobils funktioner på den større skærm og derudover et virtuelt skrivebord, der udnytter skærmens størrelse. Microsofts flagskibsprogrammer udnytter selvfølgelig Continuum fuldt ud, men du kan godt støde på eksterne apps, der kun vil arbejde på din telefon. Har du ikke et tilsluttet tastatur eller mus, så kan du bruge din Elite x3 og lade skærmen være både pegeplade og virtuelt tastatur efter behov.

Dobbelt op på sikkerhed med iris- og fingeraftryksscanner

HP sælger Elite x3 som en 3-i-1-telefon, der giver dig det bedste fra stationære pc’er, bærbare og mobiltelefonen. Og med den medfølgende HP Elite Desk Dock og eventuelt en HP Elite x3 Lap Dock, så er der noget om snakken. Microsoft er også foran på sikkerhedsfronten og ud over en fingeraftrykslæser bagpå, så er denne mobil også udstyret med Windows 10 Mobiles Hello, der kan logge dig på via Iris-genkendelse. Det virker faktisk forbavsende hurtigt – i hvert tilfælde hvis lyset er ordentligt – og er næsten hurtigere end fingeraftryk. Er du virkelig paranoid, så kan du kombinere de to biometriske login-muligheder. Og de kan selvfølgelig og sættes op sammen med hele din eller virksomhedens Microsoft-infrastruktur, så du logger dig på din konto, når du logger dig på telefonen, og har adgang til arbejde og virksomhedens servere.

Kæmpetelefon med masser af batteri

HP er også bygget til arbejde. Telefonen er kæmpe og med sine 5,96-tommer er den større end iPhone 7. Det giver så også plads til en ordentlig moppedreng af et 4.150 mAh-batteri. Nok til mere end 24 timers brug som almindelig smartphone, men til gengæld så suger Continuum også batteri. Her bør man slutte sin telefon til strøm, mens man arbejder.

Kameraet har imponerende 16 Megapixels og et ekstra frontkamera på 8 MP. Det er et godt kamera med et apertur på f/2.2, hvilket sikrer, at det fungerer godt også i svagere lys. Men det er ikke så godt som iPhone 7 eller Samsung Galaxy S7 eller S8. Frontkameraet er fint og kan optage i 1080p med 30 fps, så det er perfekt til videosamtaler – men udmærker sig ellers ikke. Der medfølger et godt headset og de indbyggede B&O-højttalere er klart bedre end de fleste andre smartphones, men der er selvfølgelig stadig grænser for, hvor godt man kan gøre det, når højttalerne har så lidt plads.

Fin telefon, men mest til IT-chefen

Alt i alt har HP lavet en fremragende telefon med en god ydelse. Om man kan lide Windows 10 Mobile er en smagssag – denne anmelder synes det er et hurtigt og elegant styresystem. Og Continuum er en virkelig nyttig funktion, for folk, der arbejder på farten. Eneste hage er, at der generelt ikke er så mange apps til Windows Mobile, og at det langt fra er alle dem, der er, der understøtter Continuum. Ekstraudstyr og gode komponenter bringer Elie x3 op i samme prisleje som andre flagskibstelefoner og i en direkte sammenligning her, så taber styresystemet overfor IOS og Android. Men som virksomhedstelefon for den rejsende medarbejder har HP Elite x3 nogle arbejdsredskaber, tilslutningsmuligheder og ekstraudstyr, der gør den særligt attraktiv.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.