ElbilerTophistorie

Analytikere spår priskrig på elbiler

Teslas voldsomme prisnedsættelser kan være startskud til en priskrig på elbiler, mener en række analytikere.

Tesla kan meget vel have startet en priskrig på elbiler. Fredag meddelte Tesla yderst overraskende, at de har sænket priserne på alle udgaver af Model 3 og Model Y i Danmark. Og det endda ret væsentligt; på flere udgaver er priserne sat ned med mere end 100.000 kroner.

Tidligere har Tesla også sænket priserne i Kina og i USA, og nu hvor Europa er med, kan det ryste elbilsmarkedet markant. Det mener i hvert fald en række analytikere, som The Verge har talt med. Jessica Caldwell, der er ansvarlig for markedsundersøgelser på bilsalgssiden Edmunds, siger:

“Teslas seneste prisnedsættelser afspejler et stort skifte i elbils-markedet. I 2023 vil der komme en bølge af nye elbiler på markedet, men i betragtning af at produktionen vil være begrænset for de fleste producenter, positionerer Tesla sig til at skaffe kunder, der ikke er villige til at vente, eller som måske er kritiske omkring elbilteknologi, ved at lokke dem med den ene ting, alle købere reagerer på – et godt tilbud.”

Prisnedsættelserne kan tvinge de øvrige bilproducenter til at sætte deres priser ned også. Det kan øge salget af elbiler markant. Både i USA og her i Europa.

Læs også: Kæmpe prisfald på Tesla Model Y og Model 3.

“Vi tror på, at disse prisnedsættelser samlet set kan stimulere efterspørgsel og udbud med 12 til 15 procent globalt i 2023,” siger Dan Ives. Han er analytiker hos investeringsfirmaet Wedbush Securities.

Bombe under brugtvognsmarkedet

Teslas prisnedsættelser på Model 3 og Model Y ses af analytikere som et taktisk træk for at øge efterspørgslen. Trods et rekordår, levede Tesla ikke op til egne forventninger om antal solgte biler sidste år.

Tiltaget er dog mødt med lige dele jubel og kritik. Mens kommende Tesla-ejere kun kan være glade, har der lydt protester fra Tesla-ejere, der for nyligt har købt bilerne væsentlige dyrere. Prisnedsættelsen får sandsynligvis den tidligere så høje gensalgsværdi af Model 3 og Model Y til at falde.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.