×
Hovedtelefoner

Anmeldelse: Jabra Elite Active 75t

De har godt nok hverken aktiv støjdæmpning eller trådløs opladning, men på stort set alle andre punkter gør Jabra Elite Active 75t det fremragende.

Danske Jabra har opbygget et solidt ry for at producere gode, vellydende hovedtelefoner med en anstændig prislap – og de seneste true wireless-modeller, der er rettet mod sportsfolket, skuffer da heller ikke. Jabra Elite Active 75t er godt nok stort set identiske med Elite 75t (uden Active), hvis man ser bort fra en forbedret modstand mod sved og en ny gummibelægning – og er du ligeglad med de detaljer, kan du spare mindst et par hundrede ved at vælge Active fra.

Altså, ligefrem kønne er de jo ikke i min optik, men i forhold til forrige års Jabra Elite 65t (læs vores anmeldelse her) er der dog sket meget. Med en kampvægt på bare 5 gram per prop er de mere strømlinede og mere ergonomiske. Den lange mikrofonarm på sidste års model er blevet forkortet til at ligne en bule, der endda huser to mikrofoner – dobbelt op i forhold til sidste år.

Elite 65t og Elite Active 65t fik en del kritik for, at de ikke sad godt nok i ørerne. Det var især et problem hvis man svedte. Det har Jabra taget hånd om i denne udgave, hvor en speciel coating på propperne sikrer, at propperne sidder fast. Jeg oplevede ingen problemer med, at de faldt ud i løbet af testperioden – tværtimod sad de fint fast i mine ører. Når det er sagt, så ville såkaldte vinger være en fin tilføjelse til dem, der dyrker hektisk sport.

Ganske anonyme

Som det kan ses på billederne herunder er propperne også ganske anonyme, når de sidder i ørerne – modsat mange af konkurrenterne, der stikker ud og er meget dominerende (jeg kigger skævt på jer, Apple AirPods og B&O Beoplay E8).

En fræk lille detalje, som jeg blev begejstret for under min tid med hovedtelefonerne, er de magneter, der er indlejret i propperne; de holder propperne sammen og sørger for, at de ikke ruller væk, hvis de lægges på en overflade der ikke er helt plan. Apropos, så er lade-etuiet også fladt i bunden, så det kan stå på bordet i stedet for at lægge ned. 

Mere vigtigt er det, at Jabra Elite Active 75t har fået en IP57-rating, hvilket betyder at de er fuldstændig vand- og svedsikre. De kan holde til at ligge under en meter vand i op til 15 minutter – så de overlever fint, hvis du ved at uheld skulle tabe dem i toilettet. Noget de billigere Elite 75t’er ikke kan prale med. Det betyder også, at de teoretisk kan bruges til svømning.

Kun kablet opladning

Til gengæld er der stort set ikke andre af de bærende funktioner, man finder hos mange af konkurrenterne i samme prisklasse; der er hverken aktiv støjdæmpning – hvilket giver mening når de nu er til sport – eller trådløs opladning af etuiet. I stedet skal æsken oplades via et USB-C-kabel. Til prisen vil jeg faktisk synes, at trådløs opladning ville være en fair tilføjelse.

Batterilevetiden er til gengæld godkendt. Selv en maratonløber vil komme i mål med musik i ørerne, med proppernes op til 7,5 timers levetid. Den er naturligvis afhængig af volumen og brugsmønster, men under mit forhold med 75t’erne passer det faktisk meget godt. Læg dertil de 20,5 timer ekstra, der er i oplader-etuiet. I forhold til 65t’erne er det næsten en fordobling af levetiden – men de er stadig ikke i nærheden af de (bevares, markant dyrere) B&O Beoplay E8 3rd Generation, der snildt kommer over de 30 timer.

På brugerfladesiden skal Jabra Elite Active 75t have ros for et gennemskueligt menusystem, hvor der både er mulighed for at betjene volumen og besvare opkald direkte på propperne. Noget flere af producenterne desværre glemmer. Man kan også aktivere HearThrough-funktionen ved et enkelt tap på venstre prop, så mikrofonerne aktiveres og man kan høre, hvad der sker omkring sig. Ros skal der også gives til den medfølgende app, der både er grafisk appetitlig og nem at komme rundt i. 

 

Jabra har skruet op for bassen

Som vi bemærkede i vores anmeldelse af forgængerne Jabra Elite 65t var lyden ikke just imponerende. De krævede simpelthen en gennemgribende justering af app’ens equalizer før de leverede varen. Specielt savnede vi bassen. Det har Jabra i den grad rettet op på. Selv uden justering er lyden nu ganske god; der er et velbalanceret, rigt og komplet lydbillede med rigelig af bas – hvilket denne anmelder sætter stor pris på.

Det er naturligvis stadig muligt at justere lyden til en specifik smag, men i modsætning til forgængeren er det ikke længere nødvendigt. Equalizeren er i øvrigt ikke begrænset til presets, som hos visse konkurrenter, men kan justeres præcis som man ønsker. God detalje.

iNPUT mener …

Det kan godt være, at Jabra Elite Active 75t ikke har blærefunktioner, som trådløs opladning og aktive støjdæmpning. Men det de gør, gør de overbevisende godt. Man skal huske på, at hovedtelefonerne er lavet specifikt til sport – og i den optik er de i den grad godkendte: De er vandtætte – ikke bare stænktætte – de virker robuste og har forholdsvis lang batterilevetid. Læg dertil en rigtig velfungerende brugerflade og en musik og opkaldskvalitet, der lægger sig lunt over middel. 

De er godt nok lige i den dyre ende, men det er der råd for. Kan du leve uden IP57-certificeringen, kan du med fordel rette blikket mod Elite 75t i stedet – de er helt identiske, men knapt en plovmand billigere.

Jabra Elite Active 75t

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.699 kr.

Jabra har snittet et sæt fremragende hovedtelefoner til sportsbrug; de er vandtætte, har god lyd og lang batterilevetid. Men de er lige i den dyre ende ...

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.