×
Soundbars

Polk MagniFi Mini

Polk har lavet en miniature soundbar der lyder rigtigt godt

Hvis du ikke er tilfreds med lyden i dit tv – og det er du ikke – så er der to muligheder: Et traditionelt surroundsystem med 5, 7 eller endda endnu flere højttalere eller en soundbar. Det første leverer generelt en meget bedre lydoplevelse end det andet, men det fylder enormt i stuen, og er sjældent kønt. En soundbar er derimod ofte heller ikke køn – men i det mindste fylder den kun under fjernsynet (plus en subwoofer) – og det er de allerfærreste, der leverer en ordentlig kvalitet. Vi har fået fingrene i en usædvanlig simpel en af slagsen, Polk MagniFi Mini, der i øvrigt er så lille, at de færreste vil have problemer med at placere den i stuen.

Diskret design

De fleste soundbarer fylder godt op i landskabet under fjernsynet – faktisk er de fleste ligeså brede som et 65″ tv. Polk MagniFi Mini er langt fra så stor. Faktisk er selve hovedenheden på størrelse med en gennemsnitlig bluetooth højttaler. Subwooferen er noget nær standard størrelse, og den kan i øvrigt placeres hvor som helst hvor der er et strømstik. I min stue kan den stå ved samme væg som fjernsynet, hvilket klart giver den bedste effekt.

Let opsætning

Soundbaren sættes til strømstikket, det samme gøres med subwooferen. De to forbinder automatisk. Forbind et HDMI kabel til tv’et. Og så er du faktisk klar. Den medfølgende fjernbetjening er også ekstremt simpel – med kun de allermest basale funktioner: Du kan skrue op og ned og justere bas og diskant – og vælge imellem forskellige forudindstillinger. Der er ikke meget at lege med her, men formentlig nok til de fleste.

Trådløse muligheder

Polk har puttet Chromecast i højttaleren. Desværre har de til gengæld ikke tilføjet Apples standard Airplay. Dermed er det let at tilslutte eksempelvis en Android telefon eller en iOS app der understøtter Chromecast – men hvis du eksempelvis bruger Apple Music der ikke understøtter Chromecast, kan du ikke bruge højttaleren. Derudover går du som iOS bruger glip af de avancerede funktioner der kommer med AirPlay 2, der er lige på trapperne.

Lyder meget større

Polk MagniFi Mini lyder meget – meget – større, end den egentlig er. Bassen i sig selv kommer jo fra subwooferen, så den del giver sig selv – men også både mellemtone og diskant giver smæk for skillingen, størrelsen taget i betragtning. Der mangler dog en smule klarhed i lydbilledet især i mellemtonerne. Det hjælper ofte at skifte imellem de forskellige faste indstillinger – eksempelvis kan “Music”-indstillingen nogle gange lyde bedre med tv end “Movie”, som ellers ville give mere mening. Men man kan prøve sig frem og finde den bedste indstilling.
Bredden i lydbilledet er imponerende. Selv i en ganske stor stue spredes lyden fornuftigt når systemet modtager et surroundsignal. Det er, naturligvis, ikke en ægte surroundsound som man får med et 5.1 (eller større) setup – men det fungerer altså ganske glimrende og giver en god effekt.

Imellem to stole

Polk MagniFi Mini falder lidt imellem to stole; det er en hybrid af en mellemstor bluetooth-højttaler med tilhørende subwoofer og en “ægte” soundbar. Lydkvaliteten er bedre end de fleste bluetoothhøjttalere og måske lidt dårligere end en god soundbar. Ikke desto mindre leverer den god lyd til dem, der gerne vil have en relativt billig højttaler til deres tv der samtidig ikke fylder enormt meget. Kan du finde den til en god pris er det i hvert fald værd at slå til, hvis det er netop en kompakt højttaler til dit tv, du er på jagt efter.

Polk MagniFi Mini

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

KARAKTER

Lydkvaliteten er bedre end de fleste bluetoothhøjttalere og måske lidt dårligere end en god soundbar. Men den er billig.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.