Pixel
Teknologi

Apple: Du skal kunne bruge din iPhone som pas

Hvis det står til Apple vil du i fremtiden slippe for at slæbe rundt på dokumenter som pas og kørekort

Det papir- og pengeløse samfund rykker tættere på – ikke mindst på grund af den enorme udbredelse af smartphones, der bruges til stort set alt. Indtil nu har du dog stadig været nødt til at medbringe pas og kørekort, men hvis det står til Apple skal det være slut – i fremtiden skal du kunne tilføje dit pas eller kørekort til din telefon, så du slipper for at have dem med.

NFC baner vejen

Den nye teknologi er baseret på NFC teknologi, men det vigtigste er, at oplysningerne kan gemmes sikkert. Til det formål har Apple søgt om patent til en metode, hvor de gemmer oplysningerne i en speciel chip lokalt på enheden, så det ikke er muligt at få oplysningerne ud af telefonen for nogen der ikke har adgang. Når passet er tilføjet, spørger telefonen selv myndighederne i det pågældende land om oplysningerne kan godkendes, og hvis den får et ja gemmer den passet i chippen – og man vil derefter kunne bruge telefonen som trådløst pas i lufthavnen.

Lange udsigter

En ting er, at Apple arbejder på teknologi af denne art – noget andet er, hvor hurtigt myndighederne bliver klar til det. Selv om det reelt vil betyde væsentlig mindre bureaukrati og en lettere sagsbehandling, er det sjældent man ser myndighederne ride samme dag som de sadler. Og i første omgang er det i hvert fald ret sikkert, at vi kommer til at vente på danske breddegrader, da USA helt sikkert vil blive det første sted det bliver muligt at slippe for passet.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.