fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Apple lancerer nyt batteriværktøj i iOS 14.5

Har du batteriproblemer på din iPhone, er der godt nyt på vej. Et nyt batteriværktøj skal hjælpe med at rette op på eventuelle fejl.

Apple har udsendt den seneste betaudgave af iOS 14.5 og den indeholder et par væsentlige opdelinger. Ikke mindst et nyt batteriværktøj, der kan kalibrere batteriet i telefonen, hvis det ikke opfører sig som forventet. Apple fortæller, at værktøjet vil hjælpe brugerne med at “adressere unøjagtige estimater af batteriets sundhedstilstand”.

I første omgang er værktøjet dog forbeholdt brugere af iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max. Hverken iPads eller de nyere iPhone 12-modeller kan bruge funktionen. Endnu. Det er trods alt en beta.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helt konkret kan det nye batteriværktøj bruges, hvis man oplever uventet dræning af batteriet eller reduceret kapacitet til maksimal ydeevne, fortæller Apple på en supportside.

Netop batteriet har tidligere givet Apple problemer. Tilbage i 2017 “smugfiksede” Apple problemet med misvisende batteriindikator; et problem der i virkeligheden opstod, fordi Apple – uden at informere brugerne om det – satte processorhastigheden ned på telefoner, hvis batteriet var slidt. Det skulle sikre at telefonerne ikke pludselig gik døde, men brugerne oplevede blot at deres telefon pludselig blev markant langsommere. Det gav ramaskrig og Apple måtte efterfølgende undskylde offentligt.

Den nye beta 6 af iOS 14.5 indeholder også andre spændende nyheder. Der er blevet tilføjet flere stemmer til Siri (dog kun i engelsktalende lande) og under den indledende opsætning af telefonen kan man selv bestemme, om Siri skal være han- eller hunkøn.

Tidligere betaer af iOS 14.5 tilføjede muligheden for at låse telefonen op med Apple Watch, integration af Apples kommende AirTags og opdateringer af Musik-app’en.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button