Gadgets

Apple sænker prisen på HomePod

Mistanken om, at Apples intelligente højttaler HomePod ikke just er noget hit er ikke blevet mindre efter at Apple har sænket prisen på verdensplan.

Apple har sænket prisen på sin HomePod-højttaler over hele verden. Betragteligt endda. I USA er der skåret hele 50 dollars af prisen, så den nu koster 299 dollars. I Tyskland kan den fås for 329 euro, hvilket svarer til 2.400 kroner. Det er en prisnedsættelse på omkring 15 procent.

Det er ikke lig Apple sådan at dumpe priserne på sine produkter, med mindre de er på vej til at blive afløst af en nyere udgave, men det er ikke uhørt. I marts 2015 satte de prisen ned på Apple TV et halvt år inden den næste inkarnation var klar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et flop?

HomePod-højttaleren, der af uvisse årsager endnu ikke fundet vej til Danmark, er en Siri-udstyret højttaler, der fungerer med Apples AirPlay-multirumsteknologi. Apple er en lille spiller på det marked, med hård konkurrence fra Amazons Echo-højttalere og Google Home. Men med prisnedsættelsen kan Apple måske møve sig lidt bedre ind i kundernes bevidsthed.

Højttaleren fik masser af kritik, da den blev lanceret sidste år, ikke mindst fordi den er så stramt bundet op omkring Apples egen musiktjeneste Apple Music. Der har da også været spekuleret i, at den er et regulært flop. Adskillige opdateringer har dog gjort højttaleren bedre med tiden. Eksempelvis kan to HomePods nu kobles sammen i stereopar, ligesom den har fået understøttelse for flere forskellige brugere i samme husstand.

Back to top button