fbpx

 

 

 

 

TophistorieWearables

Anmeldelse: Apple Watch Series 7

Apple Watch er blevet lidt større og har fået et par vigtige opgraderinger - og har du et ældre ur kan det være nu, du skal opgradere

Den nye udgave af Apple Watch blev lanceret for nogle uger siden og mange var en smule skuffede over, at designet stort set er det samme som tidligere generationer – nærmest helt tilbage til den første. De (vi) havde håbet, at Apple ville have ændret på designet og fået det til at ligne deres andre produkter en smule mere – men det skete ikke i år, så måske næste år. Men hvad skete der så? Og er der sket nok til, at du skal kaste dig over det nye Apple Watch Series 7? Svaret er, som altid fristes man til at sige, et rungende “måske”. Men jeg håber denne anmeldelse kan gøre dig en smule klogere.

Lidt større ur

Apple Watch Series 7 er ikke et lille ur på nogen måde – det var 6’eren nu heller ikke, men i den nye udgave er der kommet endnu mere tyngde på. På min arm er uret stadig okay, men man skal nok prøve størrelsen før man investerer. Udover den fysiske størrelse er der også blevet plads til et par nye farver – jeg har fået den grønne til test, og den er meget diskret grøn. Faktisk nærmest så diskret mørk grøn, at den næsten er sort. Man skal i hvert fald ud i sollys før man rigtigt kan se, at uret er grønt – hvilket nogen vil synes er rigtigt fint – andre vil måske gerne have lidt mere bling. Det er der så også mulighed for med nogen af de andre farver.
Apple Watch har på designfronten altid været noget der deler folk – og dem der ikke kan lide det har ikke fået nye grunde til at købe Series 7. Men for mig personligt er det et design jeg har vænnet mig til – men som jeg også gerne ser fornyet lidt mere næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større skærm

Det gode ved et lidt større ur er, at der så også er plads til en lidt større skærm. Samtidig har teknologien udviklet sig så det er blevet lettere at lave mindre kanter rundt om skærmen – og det har Apple udnyttet. Med andre ord får du en betydeligt større skærm end det var tilfældet på Series 6. Har du et Series 3 eller ældre vil du se en voldsom forøgelse i skærmareal.
Apple bruger den ekstra plads til at gøre tingene lidt større så det nu er lettere at ramme knapper og menuer. Der er nu også plads til et tastatur på uret – men ikke på dansk. Så med mindre du skal skrive engelske SMS’er er det pænt ligemeget – så skal du nemlig stadig diktere.

Den nye skærm har ikke bare fået vokseværk – den har også fået et løft på kvaliteten. Det er især tydeligt i sollys, ligesom urskiven nu er tydeligere når uret er inaktivt. Det gør det lidt lettere lige at snige sig til at se hvad klokken er uden at løfte armen.

Hurtigere opladning

En ting nogen måske vil sætte stor pris på er, at Series 7 har fået betydeligt hurtigere opladning. Vel at mærke med den rigtige oplader. Bruger du den der følger med vil du nu kunne lade 33% hurtigere end forrige generation, hvilket betyder at du måske lige kan få lidt ekstra juice på inden sengetid – hvis du er typen der gerne vil holde øje med din søvn. Personligt tager jeg uret af og lader det op om natten, så det betyder ikke ret meget for mig. Batterilevetiden er i øvrigt også nogenlunde den samme – så forvent ikke, at du kan bruge uret meget mere end ca. en dag på en opladning, alt efter hvor aktivt du bruger det og hvor meget du aktiverer skærmen. Jeg får i hvert fald aldrig mere end en dag ud af det. Men med større skærm er det selvfølgelig trods alt lidt en forbedring at uret har samme batterilevetid som forrige generation, kan man sige.

God plads

Der er plads til 32GB i hukommelsen på Apple Watch Series 7. Hvis du ikke har et 4G abonnement med e-sim får du brug for en del af pladsen til musik – som så skal kopieres over på uret. Irriterende nok har Apple stadig krav om, at uret skal være på opladeren før det synkroniseres, og generelt er det en rodet proces at få musikken til at ligge lokalt på uret. Men det kan lade sig gøre, og der er med 32GB plads til de flestes komplette musiksamling.

Lige så hurtigt som sidst

Apple har ikke ændret på processoren i Apple Watch Series 7 – den er helt magen til den der også var hjernen i forrige generation. Det er egentlig et underligt valg, for en ny processor ville have givet mening – om ikke andet så for at udnytte ny processorteknologi til at være mere strømeffektiv. Når det er sagt er der masser af ydelse i uret, så du kommer aldrig til at vente på at starte en app og uret hænger aldrig i menuerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Moden software

Watch OS er efterhånden et modent stykke software. Især til fitness tracking er det ganske habilt, og selv om profferne nok vil gå efter et Garmin ur eller tilsvarende, så er Series 7 altså et fint ur til at holde øje med hvor meget motion du får og hvordan din form udvikler sig. Der er efterhånden blevet plads til at tracke stort set alle sportsgrene og det er let at komme igang – og uret skal nok fortælle dig, om du har siddet for længe i sofaen (hvis du har funktionen slået til – den kan blive lidt irriterende!).

Menuerne er generelt let overskuelige og til at finde rundt i – og hele oplevelsen er generelt både god og flydende, og samspillet med iPhone er bedre for hver generation. (Og husk: KUN iPhone – det virker ikke med en Android telefon – selv om Apple Watch efterhånden kan bruges uafhængigt af telefonen kræves den stadig for at sætte det op.

Skal jeg købe Apple Watch Series 7?

Her begynder det at blive lidt svært. For der er virkelig ikke mange fordele over den forrige generation – udover altså, at uret er blevet større og skærmen giver et bedre overblik. Er du allerede ejer af et Apple Watch 5 eller 6 ville jeg nok vente og se hvad der sker næste år. Men har du et ældre ur eller er du helt ny på Apple Watch, så kan jeg sagtens anbefale Apple Watch Series 7. Og ligemeget hvordan man vender og drejer det, så er Apple Watch stadig verdens bedste smartwatch.

Apple Watch Series 7

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: Fra 3.299 kr.

Det nye Apple Watch er langt fra en revolution - men kommer du fra Series 4 eller tidligere eller er det dit første ur, ja så er det stadig det bedste smartwatch i verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button